Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vaste avondroutine
20 juni 2014

Samen slapen is het ultieme geluk

Slapen doe je het best in je eentje. Het is een solitaire bezigheid, waar je niemand anders bij nodig hebt. Samen slapen lijkt daarentegen romantisch en gezelliger. Dat willen we toch allemaal.

Is samen slapen het ultieme geluk?

Gesnurk naast je, niet genoeg dekbed, omdat de ander dat naar zich toe heeft getrokken. Met het gevolg overdag niet uitgerust zijn. Maar ja, samen slapen dat zullen we. Dat hoort. Je kunt toch niet tegen je vrienden vertellen dat jullie niet meer samen slapen, dan krijg je gelijk vragende wenkbrauwen.

Samen het bed delen geeft het idee dat jullie ook samen seks hebben. Niet samen onder dezelfde lakens dan moet er wat mis zijn met de relatie en dan zal seks en intimiteit ook ver te zoeken zijn.

Alleen slapen

Als single moeder slaap ik al een tijdje alleen. Ik slaap heerlijk. Het is voor mij ook niet mijn eerste levensbehoefte te zorgen dat die plek naast me weer gevuld gaat worden. Natuurlijk zou het op een gegeven moment fijn zijn te weten dat er iemand is, ook al woont die niet bij jou, dat die wel af en toe met jou de dag afsluit en de volgende ochtend naast je wakker wordt.

Het gaat er mijns inziens meer over te weten dat er iemand is, waar dan ook, die van je houdt, dan dat je persé daar iedere nacht naast moet liggen. Vrouwen willen bijvoorbeeld best eens lekker vroeg naar bed om een boek te lezen en verder niets te hoeven.

Uit financiële overwegingen

Het is grappig om te lezen dat er al in 1800 “smoesjes” bedacht werden om de vrouw bij de man in bed te krijgen. Mensen leefden vaak met velen in één huis en bedden waren duur. De kosten van verwarming laag houden en elkaar lichaamswarmte geven was zo’n bedenksel. Ik moet natuurlijk niet generaliseren want toen der tijd waren er natuurlijk ook al vrouwen, die niet vies waren van seks. Ten tijde van de industriëee revolutie kon je makkelijk zeggen dat je bang was in de nacht en dat samen slapen je een gevoel van veiligheid gaf tegen dieven, geesten, heksen en de duivel. Daar kom je nu niet meer mee weg, denk ik.

Intimiteit

Een goed slot op de deur, de verwarming s’nachts aanlaten, het alarm aan en geld genoeg om twee bedden te kopen, doet mensen niet minder verlangen om iemand naast zich te weten, zowel letterlijk als figuurlijk.

Volgens Amerikaanse historicus Ekirch zijn we nu eenmaal een sociaal wezen en willen we niet alleen zijn.  We willen op zijn tijd intimiteit en betrokkenheid voelen. De dag afsluiten en te weten dat er iemand voor jou is, dat vinden we prettig. En of er dan wel of niet daarna gesnurkt wordt, dat nemen we meestal voor lief.

Op zoek naar een bedpartner?

Singles, geniet nog even van je tijd alleen, lekker rustig. Bepaal zelf hoe laat je onder de wol gaat.  Slaap vast vooruit. Ga onder tussen rusitg op zoek naar een maatje, want dat is waarschijnlijk toch wat we willen. Duik daarna niet met de eerste de beste in bed, want daar gaat het niet om. We willen intimiteit, die niet alleen eventjes goed is voor het lijf maar vooral voor de geest. We willen toch geen niet enkel een bedpartner, maar een partner voor het totale leven.

Redactie Singlessite.nl

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Dit zijn de 4 meest voorkomende oorzaken van een scheiding

Is scheiden hot hip & happening? Er worden tegenwoordig zelfs heuse...

Senioren volop actief in de liefde

Senioren in Nederland zijn volop actief in de liefde. Ze geven...

Verhoog je libido voor een beter seksleven – hier tips!

Een goed seksleven is tegenwoordig al lang niet vanzelfsprekend meer: stress...

Wie doet het?

In dit programma vertellen BN’ers aan twee deelnemende teams hoe seks...

Single vrouwen: dit doet een hond of kat met je nachtrust

Dol op je viervoeter en nog niet van plan om je...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie