50 plusser

Samen oud worden met je geliefde: zo werkt het

Samen oud worden, na dertig of veertig jaar nog steeds verliefd zijn op je partner? Er zijn genoeg koppels die dat vol overtuiging kunnen zeggen. Wat is het geheim? Wat gaat er bij hen anders dan bij de mensen wiens relaties keer op keer stuk lopen?

Biologisch antropoloog Helen Fisher legde gelukkige koppels, die al lang samen waren onder de hersenscanner en kwam tot drie opmerkelijke conclusies.

3 x samen oud worden

1#  Empathie Het hersengebied dat in verband wordt gebracht met empathie is heel actief bij gelukkige koppels. Ze voelen dus veel medeleven voor hun partner.

2# Emoties Het gedeelte van de hersenen dat te maken heeft met de controle van je eigen stressniveau en emoties lichtte ook op onder de scanner. Gelukkige stellen hebben dus een groot vermogen om hun eigen emoties onder controle te houden.

3# Illusies Het derde gebied in het brein dat sterk actief is bij mensen in een goede relatie wordt gelinkt aan zogenoemde positieve illusies. Dat wil zeggen dat partners in staat zijn om de negatieve kanten van hun geliefde te negeren en zich te focussen op wat ze wel leuk vinden aan elkaar.

Geheim van langdurige relaties

Maar wat is hun geheim koppels die meer dan 50 jaar samen zijn. Dat is nogal wat zonder elkaar constant in de haren te vliegen. Daarom drie tips van mensen die weten waar ze over praten.

60+ singles & opnieuw beginnen…

Is het jou jammer genoeg niet gelukt om zo lang samen te blijven? Hoe verdrietig ook, het is niet het einde van de wereld. Tegenwoordig is er ook voor 60plus singles heel veel te doen en te beleven. Van online daten tot mooie reizen maken samen met andere singles van jouw leeftijd!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.