50 plusser
21 April 2016

Samen oud worden met je geliefde: zo werkt het

Samen oud worden, na dertig of veertig jaar nog steeds verliefd zijn op je partner? Er zijn genoeg koppels die dat vol overtuiging kunnen zeggen. Wat is het geheim? Wat gaat er bij hen anders dan bij de mensen wiens relaties keer op keer stuk lopen?

Biologisch antropoloog Helen Fisher legde gelukkige koppels, die al lang samen waren onder de hersenscanner en kwam tot drie opmerkelijke conclusies.

3 x samen oud worden

1#  Empathie Het hersengebied dat in verband wordt gebracht met empathie is heel actief bij gelukkige koppels. Ze voelen dus veel medeleven voor hun partner.

2# Emoties Het gedeelte van de hersenen dat te maken heeft met de controle van je eigen stressniveau en emoties lichtte ook op onder de scanner. Gelukkige stellen hebben dus een groot vermogen om hun eigen emoties onder controle te houden.

3# Illusies Het derde gebied in het brein dat sterk actief is bij mensen in een goede relatie wordt gelinkt aan zogenoemde positieve illusies. Dat wil zeggen dat partners in staat zijn om de negatieve kanten van hun geliefde te negeren en zich te focussen op wat ze wel leuk vinden aan elkaar.

Geheim van langdurige relaties

Maar wat is hun geheim koppels die meer dan 50 jaar samen zijn. Dat is nogal wat zonder elkaar constant in de haren te vliegen. Daarom drie tips van mensen die weten waar ze over praten.

60+ singles & opnieuw beginnen…

Is het jou jammer genoeg niet gelukt om zo lang samen te blijven? Hoe verdrietig ook, het is niet het einde van de wereld. Tegenwoordig is er ook voor 60plus singles heel veel te doen en te beleven. Van online daten tot mooie reizen maken samen met andere singles van jouw leeftijd!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wat 50+ singles het meest missen na een jaar pandemie

We houden ons netjes aan de regels en het ontmoeten van...

Wordt dit het jaar waarin we meer tijd nemen voor onze date?

De vijftigplus-single lijkt de hoop op het nieuwe jaar gevestigd te...

Nederlandse vijftigplussers meer tevreden over seksleven dan Vlamingen

Nederlandse vijftigplussers zijn over het algemeen meer tevreden over hun seksleven dan Vlamingen.

Nederlandse single 50+ is meest gulle dater

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders minder gierig zijn dan ons imago...

60+ singles wandelen samen in de Hoeksche Waard

Ben je 60+ en single? Dan kun je op 18 oktober...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie