Denk je als single aan Turkije als vakantiebestemming, dan zie je vast zon, zee en strand. Grootse resorts, mega appartementencomplexen, hotels zover je kunt kijken, alles all inclusive en vooral veel flirten en feesten! Klopt als een bus. Maar wist je dat Turkije jou als single reiziger nog veel meer te bieden heeft?

Zon, zee, strandvakantie

Als er reclame gemaakt wordt voor (single)vakanties naar Turkijke, dan is het vrijwel altijd voor grote resorts rondom Antalya of Bodrum. Helemaal niks mis mee. Want een weekje zon, zee en strand, feesten met andere vrijgezellen is niet alleen gezellig maar ook heerlijk relaxed. Ook in het najaar is het nog prima toeven in Turkije, dus een heerlijke bestemming om in de herfst nog een weekje zon te pakken. Ook 1oudervakanties naar Turkije (denk herfstvakantie!) zijn in trek, mede door de aantrekkelijke prijs en het zachte klimaat.

Ontdek het andere Turkije

Maar… er is meer! Turkije heeft de single reiziger meer te bieden dan alleen prachtige stranden en grootse resorts. Een rondreis door Turkije betekent reizen door een landschap met grote verschillen en een dunbevolkt gebied. Uitgestrekte vlakten die worden afgebakend door de bergen. Je geniet niet alleen van al dat natuurschoon maar ook van de gastvrije bevolking, overheerlijk eten en uiteraard mag je een kopje Turkse thee niet missen! Bezoek de Lycische kust en bewonder kleine, toeristische plaatsjes als Dalyan en Kas met de groepsreizen van Sawadee of maak kennis met het werkelijk schitterende Oost Turkije.

Onbekend: Oost Turkije

Het nog weinig bezochte, dunbevolkte oosten van Turkije biedt een grote diversiteit aan interessante bezienswaardigheden in een altijd wisselend decor van de Anatolische hoogvlakte en de groene Zwarte Zeekust. Ontdek bijvoorbeeld het bizarre landschap in Cappadocië en het Byzantijnse Sumelaklooster. De uitgewerkte vulkaan Ararat is beroemd omdat hier de Ark van Noach gestrand zou zijn. De stad Diyarbakir is een sfeervolle oosterse handelsstad aan de bovenloop van de Tigris. Bij de berg Nemrut Dagi staan kolossale konings- en godenbeelden die een piramidevormige grafheuvel omringen. Dit alles kan je met eigen ogen bekijken tijdens een groepsreis van 22 dagen met Djoser. Ook Koning AAP biedt hele mooie groepsreizen aan naar Oost-Turkije.

Highlights Turkije inclusief Istanbul

Wil je een rondreis door Turkije graag combineren met een bezoek aan het werkelijk schitterende Istanbul? Goed idee! Met aanbieder Shoestring reis je in 15 dagen door Turkije, zie je alle highlights en je doet Istanbul aan. In Istanbul breng je een bezoek aan het sprookjesachtige Topkapi Paleis, bekijk je de Aya Sofia en Blauwe Moskee en struin je over de bazaar. Natuurlijk zie je daar gave souvenirs om mee naar huis te nemen, maar vergeet niet om een beetje af te dingen, dat hoort er helemaal bij in Turkije! Tips hoe je goed moet afdingen lees je hier.