singles kamperen

Samen kamperen als single? Doen! 

Ben je dol op de vrijheid die je tijdens het kamperen ervaart, maar zie je een kampeervakantie als single niet zo zitten? Omdat je opziet tegen de avonden die je alleen in je tent doorbrengt? Of omdat het opzetten van een tent zonder hulp van een partner een behoorlijke klus kan zijn? Het zijn hele begrijpelijke overwegingen, maar wist je dat toch steeds meer singles de kampeerspullen pakken? 

Kamperen als single is een ware trend. Dat komt omdat je tijdens het kamperen eigenlijk nooit echt alleen bent. Je bent nooit de enige die op een camping staat. Zeker niet als je kiest voor een kampeervakantie op een singlescamping. Of als je meegaat op een groepskampeerreis voor singles. Dan kampeer je alleen, maar ben je toch onderdeel van een groep. Een gouden combinatie. Je ontmoet veel nieuwe mensen en vaak zijn er ook nog leuke activiteiten om aan mee te doen. Als dat geen leuk vooruitzicht is?

Waarom je als single moet gaan kamperen

Een kampeervakantie geeft je dat ultieme gevoel van vrijheid. Je gaat terug naar de natuur en back to basic. Maar om dat nou alleen te doen? De singlecamping of groepskampeerreis is dé oplossing! Dan ga je samen met een groep singles op kampeervakantie. Je overnacht in je eigen tentje, die je eventueel met hulp van reisgenoten opzet. Of je huurt een stacaravan of tent. Overdag onderneem je met de groep (of een deel daarvan) leuke activiteiten en ‘s avonds kun je gezellig samen koken. 

En wil je even alleen zijn? Dan kan dat natuurlijk ook! Dat is het mooie aan kamperen. Je bent altijd vrij om je eigen plan te trekken. Als je daar behoefte aan hebt, trek je er een dagje alleen op uit. Of kook je een avondje alleen voor jezelf bij je tent. Tijdens een kampeervakantie als single ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Dat maakt het de perfecte vakantie.

Waar kan je jouw kampeervakantie voor singles boeken?

Er zijn verschillende reisorganisaties waar je voor een singles kampeervakantie terechtkunt. Zo boek je bij de ANWB verschillende campings waar kamperen voor singles goed mogelijk is. Het zijn geen speciale singlecampings, maar wel campings waar je waarschijnlijk veel andere singles treft. 

Bij Singleskamperensamen.nl sluit je je aan bij een kampeergroep voor ondernemende singles. De actieve leden organiseren regelmatig kampeerweekenden of -weken op kleinere campings waar je als groep bij elkaar staat. Je neemt je eigen kampeerspullen mee en bent vrij om te doen en laten wat je zelf wilt. En je bent er altijd om elkaar te helpen of samen activiteiten te ondernemen. 

Bij Vakantie Anders vind je een camping in de Ardennen waar veel singles komen, maar ook stellen, groepen en families hun tent opzetten. Daarmee is het een plek waar je makkelijk nieuwe mensen ontmoet. Daarnaast organiseert de camping een heel programma aan inspirerende cursussen. Workshops op spiritueel gebied waarbij lichaam en geest helemaal tot rust komen. Een verblijf op de camping van Vakantie Anders is daarmee een mooie kans om niet alleen anderen, maar ook jezelf op een andere manier te leren kennen.

Kamperen in Nederland of toch naar het buitenland?

Ga je op kampeervakantie in eigen land of wil je liever naar het buitenland? Het kan allebei! Zo organiseert de Nederlandse Alleenstaanden Kampeer Club (N.A.K.C) van april tot en met september kampeerweekenden en -weken in Nederland. Tijdens uitstapjes ontdek je samen met andere singles de mooiste plekjes van ons land, maar je bent ook vrij om er zelf op uit te gaan. 

Op https://www.single2travel.nl boek je vakanties voor singles in binnen- en buitenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondreis door IJsland, een kanotocht in Friesland of een actieve vakantie op Sardinië? Er is echt voor ieder wat wils. Van een actieve wandeltocht door Noorwegen tot een ontspannen strandvakantie in Kroatië. En van een rondreis door Canada tot een wandelvakantie in Noord-Engeland. Zo vind je altijd een kampeerreis die bij je interesses past. 

Ook Singleskamperensamen.nl organiseert naast de kampeervakanties in eigen land een tot twee keer per jaar een buitenlandse reis. In de kampeeragenda op hun website zie je wanneer deze reis plaatsvindt. 

Volgende vakantie

Ben je geïnteresseerd in het boeken van een (volgende) singlesvakantie, maar betwijfel je of het kamperen wel iets voor je is? Gelukkig worden er voor singles ook allerlei andere soorten reizen georganiseerd. Hier vind je een overzicht van reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in singlesreizen. Zo vind je ongetwijfeld een leuke bestemming voor je volgende vakantie als single!

Praktische zaken regelen

Zie je een kampeervakantie voor singles én met andere singles wel zitten? Dan volgen de praktische vragen. Neem je zelf je eigen tent mee of ga je een tent of stacaravan huren? En hoe ga je naar de camping toe? Bij een buitenlandse kampeerreis is het vervoer vaak voor je geregeld, maar naar een camping in Nederland moet je vaak zelf de reis organiseren. Misschien is het een leuk idee om samen met andere singles bij jou in de buurt er naartoe te reizen? Dan kan je alvast kennismaken. Gezelliger kan je kampeervakantie natuurlijk niet beginnen. Wanneer ga jij boeken?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.