Ruzie vaak schuld van de man

Nederlandse stellen maken gemiddeld genomen niet veel ruzie, en dat wordt nog minder naarmate de koppels ouder worden. 40 procent zegt zelfs nooit ruzie te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Mind Magazine.

Een kwart van de mannen én de vrouwen geven aan dat ruzie vaak de schuld van de man is. De helft van de vrouwen noemt daarbij slecht luistergedrag van de man als oorzaak, waar het grootste gedeelte van de mannen (45 procent) het wederom mee eens is. Vrouwen vinden overigens dat zij zelf wél goed luisteren naar hun partner.

 

Wrijving
Andere onderwerpen die nog wel eens tot wrijving leiden in een relatie zijn het gedrag van de man (25 procent), de taakverdeling binnen het huishouden (10 procent) en geld (5 procent).

Uit het onderzoek bleek verder dat een man de oorzaak van een ruzie kan vergeten, maar tegelijkertijd wel onthoudt dat zijn partner er op dat moment sexy uitzag.

Het onderzoek, waaraan ruim 500 mensen deelnamen, werd uitgevoerd door De Vos & Jansen. Van de deelnemers was 49,6 procent vrouw en 50,4 procent man

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?