Ruzie tijdens huwelijksreis biedt weinig hoop voor toekomst

Stelletjes die ruziën tijdens de huwelijksreis hebben op de lange termijn meer kans op een onstuimig huwelijk dan pasgetrouwden die geen conflict hebben tijdens de huwelijksreis.

Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Ohio. Gedurende een periode van twintig jaar werden bijna 1.000 getrouwde stellen ondervraagd over echtelijke strijd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat wanneer koppels samen oud worden, de mate van hun ruzies hetzelfde blijft gedurende hun huwelijk. 22 procent van de stellen die ruzieden tijdens hun huwelijksreis, waren dan ook eerder geneigd om door te blijven ruziën tijdens de rest van hun getrouwde leven, zo meldt Daily Mail.

Groeperingen

De onderzoekers verdeelden de stellen bovendien in groepen van hoge, middelmatige en lage hoeveelheid ruzies binnen het huwelijk. Er werd ontdekt dat de laatste groep beter kon overleggen en beslissingen kon maken met elkaar dan de anderen. Ook bleek deze groep meer te geloven in een traditioneel levenslang huwelijk.

Dit concludeerden de onderzoekers nadat ze keken naar hoe het conflict was gerelateerd aan het totale huwelijksgeluk, door de huwelijken in vier algemene types te verdelen: vluchtig, degelijk, vijandig en ontwijkend. De resultaten suggereren dat er mogelijk twee types zijn van koppels die relatief weinig conflicten hebben. Lees verder..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?