ruzie op vakantie

Ruzie maken op reis is goed voor relatie

Zie je als single veel stelletjes om je heen op vakantie kibbelen met elkaar. Of herken je dat uit de tijd dat je met een vriend op vakantie ging? Het zou bijna raar zijn als dit jouw deur voorbij gaat. Thuis is bij de meeste stellen alles in harmonie, maar eenmaal op vakantie leiden de kleinste irritaties tot kletterende ruzies. Maar niet gevreesd. Het blijkt helemaal niet zo slecht voor je relatie. Jij wilt nu natuurlijk wel weten waarom ruziën op vakantie geen kwaad kan.

Weg van de dagelijkse verplichtingen

Op vakantie gaan, moet heerlijk relaxed voelen. Tijd om een nieuwe liefde beter te leren kennen, of tijd om weer wat dichter bij je oude geliefde te komen. Eindelijk tijd voor elkaar. Weg van al je vaste bezigheden en verplichtingen. Daar kijken we naar uit, maar eigenlijk vindt iedereen het wel prettig om een vast ritme te hebben, blijkt. Genieten van ontspanning en rust? Vaak is het tegendeel waar. In plaats van gelukzalig te genieten van elkaar op een of ander strand, ga je je binnen de kortste keren ergeren. Voor je het weet, zit je uren te discussiëren. Allesbehalve ontspannend dus.

Uit je slof schieten

Eigenlijk zou het ons niets mogen verwonderen dat we op vakantie sneller uit onze slof schieten. Van een dagelijkse routine komen we ineens in een compleet andere omgeving terecht. Alle irritaties en vermoeidheid waar je thuis helemaal geen tijd en ruimte voor hebt, komen dan naar boven. En omdat we ons nooit helemaal op ons gemak voelen, kunnen we scherp en hevig reageren.

 Tijd om je ergernissen aan te pakken

Maar die woordenwisselingen kunnen je relatie eigenlijk ten goede komen, als je het maar goed aanpakt. Hoe onaangenaam het ook is, dit is het moment om je ergernissen aan te pakken. Hoe sneller ze van de baan zijn, hoe sneller je weer naar elkaar kan toegroeien. De eerste dagen zijn misschien minder plezierig, maar als het tijd is om naar huis te gaan, zijn de  eventuele scheurtjes in jullie fundering al ruim opgevuld. Dan is ruzie maken op vakantie niet erg, dan is het ergens goed voor.

Constructieve discussie vereist

Wat wel nodig is om weer op één lijn te komen, zijn constructieve discussies , die er toe doen. Aan zinloze  welles-nietes spelletjes met verheven stemmen, daar heeft niemand iets aan. Hou altijd rekening met je partner en probeer ook je relativeringsvermogen te bewaren. Reizen is nu eenmaal onvoorspelbaar, dus laat je niet van de wijs brengen door afgelaste vluchten of jengelende kinderen, bij de buren.

Probeer uitgerust op vakantie te gaan

Daarnaast is het ook een goed idee om uitgerust op vakantie te vertrekken, zodat je niet moe en gespannen aankomt op je plaats van bestemming. Ben je te moe, dan is ruzie maken nooit een goed idee.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.