partnergeweld

Ruzie maken is niet erg

Ruzie is een manier van communiceren als je het niet met elkaar eens bent. Het blijkt dat stellen die het langste en het leukst bij elkaar blijven, juist wel ruzie maken, maar het ook weer snel bijleggen. De kunst van het weer goedmaken is dus heel belangrijk.

Hoe maak je het weer goed?

Besef dat als je blaft, de ander je zeker gehoord heeft. Accepteer iedere reactie, maar blijf zelf niet door blaffen. Het bericht is duidelijk geweest en de ander gaat hier echt wel over nadenken. Luister naar de ander, maar blijf rustig. Je hoeft er niet op dat moment uit te komen.

Even nadenken

Verwacht niet direct een sorry! Verwacht geen directe wijzigingen van zijn kant. Dan kan het alleen maar meevallen. Laat hem sudderen op jouw commentaar. Je zal zien dat hij het op een onverwacht moment toch gaat doen. Mensen voldoen nu eenmaal graag aan de verwachtingen van de ander. Ga niet drammen, dat wordt gezien als vervelend en een extra reden iets niet te doen.

Maak het weer goed

Doe een poging om na de ruzie weer normaal tegen elkaar te doen. Doe bijvoorbeeld iets aardigs. Je kunt bijvoorbeeld ongevraagd een kopje koffie voor hem maken. Of iets voor hem doen, wat hij je eerder gevraagd heeft. Je kunt ook aan hem vragen opnieuw aardig tegen elkaar te doen? Er is er altijd een die als eerste begint met het goedmaken.

Er hoeft geen winnaar te zijn

Is het erg dat jij altijd de eerste bent die het goedmaakt? Als hij er snel in meegaat, is dat geen probleem. Natuurlijk moet hij jou wel gelijk kunnen en durven geven als je gelijk hebt. De een denkt nu eenmaal eerder aan het weer goed maken dan de ander. Je kunt het ook weer goedmaken zonder dat er een winnaar is. Het goedmaken is dan niet toegeven, maar een poging om de sfeer weer te verbeteren.

Eten

Veel ruzies ontstaan rond etenstijd. Sommige mensen worden chagrijnig van honger. Zeg tegen je man dat je graag verder wilt praten, maar na het eten.

Laat hem in zijn waarde

Maak van een mug geen olifant. Roep niet na een snauw van zijn kant dat je wilt scheiden. Probeer er liever later op een rustig moment nog iets over te vragen. Maak daar niet meteen een lang gesprek van, want daar houden mannen ook niet van. Maar stel er een korte vraag over. Hierdoor kom je vaak achter elkaars denkwereld en ontstaat er meer begrip.

Functie

Ruzie maken op zich heeft dus een functie. Je gaat begrijpen wat belangrijk is voor de ander en het leert je vaak iets over jezelf. Soms weet je niet hoe je overkomt, want je ziet jezelf niet. Probeer de ander te respecteren, ook in ruzie. Blijf er niet in hangen. Hoe sneller je het weer goedmaakt, hoe beter!

Bron: Telegraaf

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.