ruzie is gezond
21 June 2016

Ruzie maken in relatie gezond

Driekwart stellen heeft weleens relatiecrisis en dalen worden minder diep naarmate relatie langer duurt. Twijfels over een ex, over geld, over vreemdgaan of het hebben van een totaal ander toekomstbeeld, brengt onrust in een relatie. Maar blijf gewoon rustig ademhalen want de kans dat het goed komt is zeer aanwezig, blijkt uit een onderzoek van PARSHIP.

Dalen worden minder diep

Uit een Europees onderzoek van online datingsite PARSHIP blijkt namelijk dat ruim driekwart van de stellen weleens een crisis heeft  of heeft gehad in zijn huidige relatie. Dat een relatie gemiddeld 2,1 grote dieptepunten kent. En verder komt naar voren dat dalen minder vaak voorkomen of minder diep worden naarmate stellen langer samen zijn.

Langer samen, relatie stabieler

Het onderzoek toont aan dat een relatie gemiddeld 2,1 grote dieptepunten kent. Verder blijkt dat de heftigste meningsverschillen vaak in de eerste vijf jaar van een relatie opspelen. Deze ‘prille liefdes’ geven aan gemiddeld 1,7 keer een crisis te hebben gehad, bij de stellen die meer dan tien jaar samen zijn, is dat gemiddeld 2,2 keer en koppels die al meer dan twintig jaar samen zijn, geven aan gemiddeld 2,3 keer een crisis te hebben gehad.

Dalen als minder diep ervaren

Hieruit blijkt dus dat naarmate een relatie langer duurt, de dalen minder diep worden of in ieder geval minder diep worden ervaren. Een belangrijke oorzaak is natuurlijk dat stellen in de loop van tijd beter op elkaar ingespeeld raken en zo beter weten hoe ze met elkaar om moeten gaan op moeilijke momenten of bij meningsverschillen.

Ruzie maken in relatie gezond

Bijna een kwart  van de ondervraagden heeft nog nooit een flinke relatie-dip gehad. Hoewel ruzies in een relatie vaak nog een taboeonderwerp zijn, hoort het er wel bij. Ruzie maken is gezond! Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat stellen die goed ruzie kunnen maken gelukkiger zijn en langer bij elkaar blijven. Ruzie maken helpt ook om je grenzen aan te geven zodat daarna met een schone lei de draad weer gezamenlijk opgepakt kan worden.

Jaloezie en geld oorzaak ruzie

In het onderzoek van PARSHIP is ook uit gezocht welke onderwerpen de oorzaak zijn van het gebroken servies en slaan met deuren. Er is zelfs een top 10 van samen gesteld.

1. Jaloezie (12%)
2. Financiën (11%)
3. Ontrouw (11%)
4. Werk (11%)
5. Ouderschap (9%)
6. Schoonouders (7%)
7. Andere toekomstvisie (7%)
8. Huishouden (6%)
9. Tegenslagen (6%)
10. Hobby’s (4%)

Het percentage verschil tussen de verschillende onderwerpen is niet eens zo groot. Wat wel opvalt is dat mannen en vrouwen allebei een ander onderwerp aangeven als grootste oorzaak van ruzie. Voor de mannen staat jaloezie met stip op één en bij de vrouwen zijn dit discussies over geldzaken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Zijn deze nieuwe work-out trends iets voor jou?

Een van de beste manieren om een ​​trainingsregime vol te houden,...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie