Ruim veertig procent heeft slechte relatie met ex

Ruim veertig procent heeft slechte relatie met ex

De verstandhouding tussen voormalig geliefden staat er belabberd voor. Maar liefst 44 procent van de Nederlanders vindt de relatie met zijn of haar ex-partner ronduit slecht. Exen worden veelal getypeerd als onverantwoordelijk en onvolwassen en een kwart zou zijn of haar ex het liefst nooit meer zien. Dit blijkt uit een recent uitgevoerd onderzoek door online magazine Singlessite.nl.

 

Onvolwassen
Relaties tussen ex geliefden verlopen vaak moeizaam en gaan gepaard met veel emotie. Bijna de helft van de geënquêteerden bestempelt de verstandhouding met zijn ex zelfs als ronduit slecht. De negatieve typeringen zijn dan ook niet van de lucht. Een groot deel van hen (39%) vindt zijn of haar vroegere geliefde onvolwassen en onverantwoordelijk. Voor een overige 13 procent kan het nog wel wat stelliger. Zij noemen de ex ronduit een heks of heuse rotzak.

Aantrekkingskracht
Ondanks het feit dat de breuk definitief is en men elkaar niet kan luchten of zien is er opmerkelijk genoeg vaak nog wel sprake van lichamelijke aantrekkingskracht. Bijna de helft van alle ondervraagden (43%) laat weten zich nog altijd seksueel aangetrokken te voelen tot de ex-partner wanneer hij of zij in de buurt is.

Wensen
Op de vraag hoe men de relatie met de ex-partner het liefst zou invullen antwoordt het merendeel (35%) dat ze deze graag laten zoals deze nu is. Een kleiner percentage (14%) ziet de relatie bij voorkeur verbetert. Opvallend is ook het aantal spijtoptanten. Zo’n 18 procent koestert de wens om opnieuw een relatie met de ex te beginnen. Dit in tegenstelling tot een kwart van de geënquêteerden. Zij zien hun voormalig geliefde bij voorkeur juist helemaal nooit meer.

Spelbrekers
Zijn er kinderen in het spel, dan is het verbreken van alle contacten meestal geen optie. Er worden vaak extra inspanningen getroost om de relatie met de andere ouder goed te houden. Dit werpt blijkbaar zijn vruchten af, want 28 procent van de ondervraagden zegt extra zijn best te doen omwille van de kinderen en 27 procent van deze groep bestempelt de verstandhouding met zijn of haar ex als goed.

Negatief
Negatieve gevoelens zijn er ook als de ex plots met een nieuwe partner op de proppen komt. Een groot deel van de geënquêteerden voelt medelijden of is zelfs haatdragend. Ook emoties als leedvermaak, afgunst en jaloezie worden veel genoemd. Slechts een enkeling staat positief en vriendschappelijk tegenover de nieuwe partner van zijn ex.

Publicatie: Online magazine Singlessite.nl – 9 oktober 2008

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten