samen uit date

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

‘Cause if you like it, then you shoulda put a ring on it… Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of zij net zo serieus in de relatie staat als jij? That you’re in for the long run. Is die ring om je vinger het bewijs of is het maken van toekomstplannen voldoende om je relatiestatus naar ‘longterm’ te wijzigen? Voor 26% van de Nederlanders is bij elkaar intrekken het moment wanneer ze hun relatie als een langetermijnrelatie bestempelen, zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.

Toekomstplannen

Voor nog eens 45 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen is dat zodra ze dit naar elkaar uitspreken en plannen smeden voor hun toekomst samen. Deze plannen kunnen gaan over huizen kopen, kinderen krijgen, emigreren of andere levensveranderende keuzes. Op de tweede plaats staat het samenwonen. Daarnaast noemt 16% hun relatie serieus zodra ze elkaars ouders, broers, zussen, tantes, ooms en andere familieleden hebben ontmoet. De meest gegeven antwoorden in het onderzoek zijn als volgt:

  1. Samen toekomstplannen maken (45%)
  2. Bij elkaar intrekken (26%)
  3. Elkaars familie ontmoeten (16%)
  4. Trouwen (5%)
  5. Samen een huis kopen (3%)
  6. Samen een huisdier nemen (2%)
  7. Een gezamenlijke rekening openen (1%)

Ode aan de echte liefde 

Lexa streeft naar meer serieuze connecties in de huidige datingwereld die vooral bestaat uit vluchtige contacten en ‘swipes’. Met de campagne ‘Start Something Real’ is Lexa er voor singles die wél bereid zijn om te committen en die gaan voor the long run.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.