samen uit date

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

‘Cause if you like it, then you shoulda put a ring on it… Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of zij net zo serieus in de relatie staat als jij? That you’re in for the long run. Is die ring om je vinger het bewijs of is het maken van toekomstplannen voldoende om je relatiestatus naar ‘longterm’ te wijzigen? Voor 26% van de Nederlanders is bij elkaar intrekken het moment wanneer ze hun relatie als een langetermijnrelatie bestempelen, zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.

Toekomstplannen

Voor nog eens 45 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen is dat zodra ze dit naar elkaar uitspreken en plannen smeden voor hun toekomst samen. Deze plannen kunnen gaan over huizen kopen, kinderen krijgen, emigreren of andere levensveranderende keuzes. Op de tweede plaats staat het samenwonen. Daarnaast noemt 16% hun relatie serieus zodra ze elkaars ouders, broers, zussen, tantes, ooms en andere familieleden hebben ontmoet. De meest gegeven antwoorden in het onderzoek zijn als volgt:

  1. Samen toekomstplannen maken (45%)
  2. Bij elkaar intrekken (26%)
  3. Elkaars familie ontmoeten (16%)
  4. Trouwen (5%)
  5. Samen een huis kopen (3%)
  6. Samen een huisdier nemen (2%)
  7. Een gezamenlijke rekening openen (1%)

Ode aan de echte liefde 

Lexa streeft naar meer serieuze connecties in de huidige datingwereld die vooral bestaat uit vluchtige contacten en ‘swipes’. Met de campagne ‘Start Something Real’ is Lexa er voor singles die wél bereid zijn om te committen en die gaan voor the long run.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?