slow seks goed relatie

Ruim helft van de Franse mannen gaat vreemd

De Franse president François Hollande is niet de enige Fransman die een affaire heeft. Ruim 55 procent van de Franse mannen en 32 procent van de Franse vrouwen gaat vreemd.

Dat blijkt uit een onderzoek van Ifop onder 804 mensen, zo meldt Europe1. Eén op de drie Fransen zegt een buitenechtelijke relatie te willen als ze zeker wisten dat ze niet betrapt zouden worden. In 1970 gaf nog 19 procent toe soms vreemd te gaan.

Uit het onderzoek bleek tevens dat Fransen die veelal op linkse partijen stemmen eerder vreemdgaan dan degenen die meestal rechts stemmen. Twee derde van de Franse vrouwen ziet zoenen als vreemdgaan en 57 procent vindt sexting ook een vorm van vreemdgaan.

Accepteren

“We ontdekten dat er verschillend gedacht wordt over mannen die vreemdgaan en over vrouwen die dat doen”, zo zegt François Kraus van Ifop. “Vrouwen accepteren vreemdgaan minder snel dan mannen.”

Toch zegt 68 procent van de ondervraagden dat het mogelijk is om het hele leven trouw te blijven aan één partner. De Fransen blijken ook vergevingsgezind te zijn. Ruim 63 procent is van mening dat het mogelijk is om van iemand te blijven houden nadat die persoon vreemd is gegaan.

Bron: Nu.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.