Ruim eenderde datingprofielen is onbetrouwbaar

31-05-2006 – Ruim eenderde datingprofielen is onbetrouwbaar

De ideale relatiekandidaat gevonden via een datingsite? Wees niet verbaasd als deze bij een eerste ontmoeting tegenvalt.

Ruim eenderde van de internet-datende-singles neemt het namelijk niet zo nauw met de waarheid. Dit blijkt uit een onlangs gehouden enquête door online magazine Singlessite, waar men alleenstaanden aan de tand voelde over het eerlijkheidsgehalte van hun datingprofiel.

Smokkelcriteria
Open kaart spelen over het postuur of lichaamsgewicht is aan een kwart van de ondervraagde singles niet besteed. Hier is de wens duidelijk de vader van de gedachte. Andere criteria waarbij veelvuldig wordt gesmokkeld zijn de leeftijd, opleidingsniveau of het uitgeoefende beroep. Ook het rook en drinkgedrag correspondeert niet altijd met de werkelijkheid. Dit laatste wordt regelmatig aangepast naar meer sociaal wenselijke maatstaven. Over kinderen, afkomst, burgerlijke staat en geloofsovertuiging is de single het meest eerlijk.

Stiekem
Waarom voelen deze singles de behoefte om hun profiel te romantiseren of te verfraaien? Maar liefst 34 procent geeft aan bang te zijn om afgewezen te worden of nauwelijks tot geen reacties te krijgen als men een volledig eerlijk profiel zou invullen. Daarnaast is de angst voor herkenning door collega’s, vrienden of familie een veelvuldig genoemde reden. Men voelt zich duidelijk kwetsbaar om door middel van een datingsite ‘open en bloot’ op zoek te zijn naar een partner. Overigens laat bijna een kwart van de singles weten dat het gewoon ‘leuker’ is om jezelf een beetje beter voor te doen.

Ontmaskerd
Aangezien ruim 80 procent van de smokkelaars niet al te rigoureus afwijkt van de waarheid is de kans relatief klein dat hij of zij bij een ontmoeting door de mand valt. Waarschijnlijk geeft daarom slechts 2 procent aan te zijn ontmaskerd tijdens een eerste date. Weinig reden voor verbetering dus? Dat klopt. Maar 17 procent laat weten dat naar aanleiding van een dergelijke eerste ontmoeting te hebben besloten het profiel meer naar waarheid in te vullen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?