Ruim de helft schaamt zich tijdens eerste vrijpartij

Ruim de helft van de mannen en vrouwen schaamt zich tijdens een eerste vrijpartij tegenover hun nieuwe partner. Mannen maken zich het meest zorgen om hun bedprestaties, vrouwen over hun naakte uiterlijk. Daarnaast faked een kwart van de vrouwen wel eens een orgasme, terwijl 35 procent van de mannen juist het liefst aanwijzingen krijgt om haar tot een echt hoogtepunt te brengen. Dit en meer blijkt uit recent onderzoek van online magazine Singlessite.nl onder ruim 500 mannen en vrouwen.

Licht uit
Van de 55 procent die zich schaamt tijdens de eerste keer seks met een nieuwe partner is 33 procent vrouw en 22 procent man. Verder blijkt dat maar liefst tweederde van alle geënquêteerden zich niet helemaal kan laten gaan tijdens de vrijpartij. Ook het idee om te seks te hebben met het licht aan wordt niet door iedereen met open armen ontvangen. Een kwart van de vrouwen vrijt het liefst met het licht uit, bij de mannen is dit 12 procent.

Seksuele schaamte
Op de vraag waar men zoal tegen opziet als het tot een seksuele encouter komt zien we bij de mannen de volgende top 10:

1. Veel te vroeg klaarkomen (27%)
2. Haar niet optimaal kunnen bevredigen (16%)
3. Geen goede erectie kunnen krijgen (13%)
4. Naakt niet aantrekkelijk voor haar (13%)
5. Geen goede minnaar gevonden worden (11%)
6. Met moeite klaar kunnen komen (10%)
7. Dat ze mijn penis te klein vindt (9%)
8. Helemaal niet kunnen klaarkomen (8%)
9. Per ongeluk winden (6%)
10. Dat ze mij niet lekker vindt ruiken (4%)

Bij de vrouwen ziet deze top 10 er als volgt uit:

1. Naakt niet aantrekkelijk voor hem (29%)
2. Geen goede minnares gevonden worden (20%)
3. Dat hij me niet lekker vindt ruiken (17%)
4. Dat ik hem niet optimaal kan bevredigen (16%)
5. Niet vochtig genoeg zijn (12%)
6. Geen orgasme kunnen krijgen (11%)
7. Per ongeluk winden (10%)
8. Pijn bij het vrijen (9%)
9. Ongepaste geluiden of opmerkingen maken (7%)
10. Tijdens het vrijen naar de wc moeten (6%)

Vrouwelijk orgasme
Ook over het vrouwelijk orgasme werden de deelnemers aan de tand gevoeld. Zo blijkt dat een kwart van de vrouwen wel eens een orgasme faked. Opmerkelijk is dat slechts zes procent van hen denkt dat de man dit opmerkt. De mannen zien dit toch anders. Bijna een kwart zegt het namelijk wel te merken als zijn bedpartner doet alsof ze klaarkomt. Op de vraag waarom de vrouwen het nodig achten een orgasme te faken laat 25 procent weten dat ze de man in kwestie graag het gevoel geven dat hij een goede minnaar is. Daarnaast willen ze hem niet teleurstellen. Overigens komt 7 procent van alle geënquêteerde vrouwen alleen tot een climax als ze zelf masturbeert.

Aanwijzingen
Hoe belangrijk is het vrouwelijk orgasme nu eigenlijk voor de man? Zo’n 40 procent van de mannen vindt het nog altijd belangrijk dat zijn bedpartner een hoogtepunt bereikt als ze met hem vrijt. Een krappe 20 procent ziet liever dat ze helemaal geen orgasme krijgt dan dat er ze er een faked. Ruim een derde wil juist graag dat ze hem openhartig vertelt hoe hij haar het best een climax kan bezorgen. Voor een overig 22 procent van de mannen is het vrouwelijke orgasme beslist geen must. Zolang ze maar geniet van de vrijpartij.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?