verliefd in de zon

Ruim 85% singles gelooft in eeuwige zomerliefde

De zomervakantie is hét moment om een nieuwe liefde tegen het lijf te lopen. Maar zijn het vooral de ideale, zomerse omstandigheden die voor de extra sparks zorgen of is het ware liefde? Datingservice Lexa.nl deed hier onderzoek* naar en wat blijkt, ruim 85% van de Nederlandse singles gelooft dat een zomer romance uit kan uitbloeien tot een langdurige relatie.

Singles hebben meer zin in seks op zonnige dag

Een romantische wandeling op het strand, lekker uit eten en samen de omgeving verkennen. Kon de zomer maar eeuwig duren. Maar aan alle vakanties komt een einde, en dan is het natuurlijk dé vraag: houdt de zomerliefde thuis ook stand of blijft het bij een summer fling? “Bikini’s en korte broeken zorgen voor meer seksuele prikkels, ook hebben we een beter humeur en meer vrije tijd: de gouden formule voor aantrekking” aldus Drs. Eveline Stallaart, psycholoog en seksuoloog. En de zon heeft invloed op ons libido, want bijna de helft van de ondervraagde singles geeft aan op zonnige dagen meer zin in seks te hebben.

Liefde gaat door de maag

Hoewel er op vakantie in een korte tijd een hechte band lijkt te ontstaan, kan dit toch tegenvallen als we ons dagelijks leven weer hervatten. Minder dan een kwart (22%) van de zomerliefdes houdt na thuiskomst langer dan een half jaar stand. Wat is dan het geheim om een zomerliefde te doen slagen? Volgens 65% van de singles scoort een nieuwe vlam punten als hij of zijn dezelfde favoriete hotspots heeft. De top 3 volgens het onderzoek is:

  1. Restaurants & bar – 84%
  2. Culturele plekken – 83%
  3. Favoriete (kleding) winkels – 58%

Op zoek naar nieuwe hotspots?

Ben je jouw liefde nog niet tegen het lijf gelopen in jouw favoriete restaurant? Lexa.nl helpt bij het vinden van een nieuwe favo hotspot op thedatingmap.nl. Hier vind je de beste date hotspots in 11 Europese landen om een nieuwe liefde te ontmoeten. Van het populairste restaurant aan de Seine, een bruine kroeg met 500 speciaalbieren in Gent tot aan het romantische, Franse dorpje Gordes.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!