verliefd in de zon

Ruim 85% singles gelooft in eeuwige zomerliefde

De zomervakantie is hét moment om een nieuwe liefde tegen het lijf te lopen. Maar zijn het vooral de ideale, zomerse omstandigheden die voor de extra sparks zorgen of is het ware liefde? Datingservice Lexa.nl deed hier onderzoek* naar en wat blijkt, ruim 85% van de Nederlandse singles gelooft dat een zomer romance uit kan uitbloeien tot een langdurige relatie.

Singles hebben meer zin in seks op zonnige dag

Een romantische wandeling op het strand, lekker uit eten en samen de omgeving verkennen. Kon de zomer maar eeuwig duren. Maar aan alle vakanties komt een einde, en dan is het natuurlijk dé vraag: houdt de zomerliefde thuis ook stand of blijft het bij een summer fling? “Bikini’s en korte broeken zorgen voor meer seksuele prikkels, ook hebben we een beter humeur en meer vrije tijd: de gouden formule voor aantrekking” aldus Drs. Eveline Stallaart, psycholoog en seksuoloog. En de zon heeft invloed op ons libido, want bijna de helft van de ondervraagde singles geeft aan op zonnige dagen meer zin in seks te hebben.

Liefde gaat door de maag

Hoewel er op vakantie in een korte tijd een hechte band lijkt te ontstaan, kan dit toch tegenvallen als we ons dagelijks leven weer hervatten. Minder dan een kwart (22%) van de zomerliefdes houdt na thuiskomst langer dan een half jaar stand. Wat is dan het geheim om een zomerliefde te doen slagen? Volgens 65% van de singles scoort een nieuwe vlam punten als hij of zijn dezelfde favoriete hotspots heeft. De top 3 volgens het onderzoek is:

  1. Restaurants & bar – 84%
  2. Culturele plekken – 83%
  3. Favoriete (kleding) winkels – 58%

Op zoek naar nieuwe hotspots?

Ben je jouw liefde nog niet tegen het lijf gelopen in jouw favoriete restaurant? Lexa.nl helpt bij het vinden van een nieuwe favo hotspot op thedatingmap.nl. Hier vind je de beste date hotspots in 11 Europese landen om een nieuwe liefde te ontmoeten. Van het populairste restaurant aan de Seine, een bruine kroeg met 500 speciaalbieren in Gent tot aan het romantische, Franse dorpje Gordes.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.