kinderalimentatie niet aftrekbaar

Ruim 14 procent van de kinderen groeit op in eenoudergezin

Ruim 14 procent van de Nederlandse kinderen groeide in 2013 op in een eenoudergezin. Meestal wonen deze kinderen bij hun moeder. Dat blijkt uit cijfers die het CBS dinsdag naar buiten heeft gebracht.

In 2003 groeide nog 12 procent van de kinderen bij een van de ouders op.
De belangrijkste reden voor deze gezinssituatie is een breuk tussen de ouders. Jaarlijks maken negen op de duizend kinderen de echtscheiding van hun ouders mee, meldt het CBS. In Nederland wonen 3,5 miljoen (minderjarige) jongeren.

Grote steden

Volgens het CBS is het hoogste aandeel jongeren in eenoudergezinnen te vinden in grote steden. Vorig jaar woonde in Amsterdam 27 procent van de minderjarige jongeren bij een van de ouders, in Rotterdam was dat 28 procent. In Staphorst en Urk was het percentage eenoudergezinnen het laagst. Daar groeide minder dan 4 procent van de kinderen op bij een ouder.

Echtscheidingen

Het aantal kinderen tot 18 jaar dat is betrokken bij een echtscheiding, bedroeg vorig jaar 33.834. Dat zijn er ruim zevenhonderd meer dan in 2011. Het gaat om 18.814 scheidingen, bijna vijfhonderd meer dan in 2011. Deze bevindingen zijn door het CBS neergelegd in het Jaarrapport 2013 Landelijke Jeugdmonitor. Het aantal gevallen waarin mensen met kinderen tussen 0 en 18 jaar uit elkaar gaan stijgt gestaag. In 2009 telde het statistiekbureau nog 16.490 echtscheidingen, waarbij 29.882 kinderen tot 18 jaar waren betrokken.

Bron: CBS

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.