kinderalimentatie niet aftrekbaar

Ruim 14 procent van de kinderen groeit op in eenoudergezin

Ruim 14 procent van de Nederlandse kinderen groeide in 2013 op in een eenoudergezin. Meestal wonen deze kinderen bij hun moeder. Dat blijkt uit cijfers die het CBS dinsdag naar buiten heeft gebracht.

In 2003 groeide nog 12 procent van de kinderen bij een van de ouders op.
De belangrijkste reden voor deze gezinssituatie is een breuk tussen de ouders. Jaarlijks maken negen op de duizend kinderen de echtscheiding van hun ouders mee, meldt het CBS. In Nederland wonen 3,5 miljoen (minderjarige) jongeren.

Grote steden

Volgens het CBS is het hoogste aandeel jongeren in eenoudergezinnen te vinden in grote steden. Vorig jaar woonde in Amsterdam 27 procent van de minderjarige jongeren bij een van de ouders, in Rotterdam was dat 28 procent. In Staphorst en Urk was het percentage eenoudergezinnen het laagst. Daar groeide minder dan 4 procent van de kinderen op bij een ouder.

Echtscheidingen

Het aantal kinderen tot 18 jaar dat is betrokken bij een echtscheiding, bedroeg vorig jaar 33.834. Dat zijn er ruim zevenhonderd meer dan in 2011. Het gaat om 18.814 scheidingen, bijna vijfhonderd meer dan in 2011. Deze bevindingen zijn door het CBS neergelegd in het Jaarrapport 2013 Landelijke Jeugdmonitor. Het aantal gevallen waarin mensen met kinderen tussen 0 en 18 jaar uit elkaar gaan stijgt gestaag. In 2009 telde het statistiekbureau nog 16.490 echtscheidingen, waarbij 29.882 kinderen tot 18 jaar waren betrokken.

Bron: CBS

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?