goed gesprek

Rotterdam start proef met terugkomgesprek gescheiden ouders

Om het aantal vechtscheidingen terug te dringen, begint de gemeente Rotterdam vanaf 1 januari met een proef voor gescheiden ouders. Zestig stellen met kinderen die niet meer samen zijn, worden een jaar na de scheiding uitgenodigd voor een gesprek. 

In het gesprek wordt gekeken of de afspraken die bij de scheiding zijn gemaakt, goed worden nagekomen. Dat meldt NOS dinsdag.

Terugkomgesprek

Een bemiddelaar of advocaat is aanwezig bij het “terugkomgesprek”. Het gesprek moet aantonen of het ouderenplan nog voldoet en of er meer begeleiding nodig is.

(Vecht)scheiding

De Rotterdamse wethouder van Onderwijs, Jeugd en Zorg. Secretariaat, Huge de Jonge, zegt in het NOS radio 1 Journaal: “Ook een scheiding die goed begint kan eindigen in een vechtscheiding, bijvoorbeeld als een van de exen verhuist of een nieuwe partner krijgt. De echtscheidings-apk moet voorkomen dat het van kwaad tot erger gaat.” Volgens De Jonge is een vechtscheiding een vorm van kindermishandeling.

Niet dwingen 

Als een van de ouders niet mee wil werken, kan de gemeente hem of haar niet dwingen. Als het lukt om het aantal vechtscheidingen terug te dringen, wordt het initiatief mogelijk in meer gemeenten ingevoerd.

In de afgelopen twee jaar was een op de vijf scheidingen een zogenoemde vechtscheiding. In vergelijking met cijfers van de Kinderombudsman uit 2013 is dat een stijging van 10 naar 20 procent.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.