Rome als Romein

Rome beleven als een Romein

Rome heeft een sfeer die bijna te groots is om te beschrijven. Het zijn niet alleen de prachtige monumenten, niet alleen de romantische Tiber of het lekkere eten. Het is deze eeuwige stad in zijn geheel. Daar komt bij dat de inwoners uiterst vriendelijk zijn.  De Romeinen staan bekend als zeer ontspannen. Wanneer je in staat bent Rome te ontdekken door hun ogen en hun aanbevelingen, dan ga je echt een onvergetelijke vakantie beleven.

Hoe Rome beleven als een echte Romein?

Dat speciale gevoel van Rome gaan beleven, dat is toch wat je wil. Maar hoe moetje in contact komen met de echte Romeinen? Dat kan alleen door te ontsnappen aan de gebruikelijke toeristische routes. Er zijn enkele richtlijnen om de beste tijd van je leven te gaan meemaken in Rome.

1. Ga voor een familiehotel

Begin met het  vinden van een klein familiehotel. Waar je die vooral kunt vinden? Je vindt ze in de buurt van de Spaanse trappen,  de Trevi fontein en zelfs in het centrum van de stad.

2. Breng tijd door bij de receptie

Door tijd door te brengen bij de receptie , kun je bij elke praatje cruciale aanwijzingen horen voor je  verblijf in Rome. Je krijgt te horen waar de beste ijssalon zit, op welk tijdstip van de dag je het best een bepaald museum kunt bezoeken. Je zult ook vernemen hoe je vanuit een ander vaak minder drukke invalshoek de stad kunt bezoeken.

3. Maak jezelf Romeinse gebaren eigen

Probeer de Romeinse gebaren te leren. Wanneer je je handen net zo kan bewegen als zij, dan kun je veranderen in een heuse Romein. Ga mee in hun tempo, vlug als ze haast hebben, maar langzaam wanneer zij alle tijd hebben.

4. Zet je telefoon uit

Schakel je telefoon uit en luister naar de stad. De eeuwige stad is in de ochtend als een net geboren kind wanneer de eerste geluiden wakker worden. Zoek een hotel met een dakterras en zorg er voor dat het enige dat je hoeft te doen, is ademhalen. Plan je bezoek niet helemaal, ga vaak ergens zitten om de sfeer in je op te kunnen nemen. Juist dat is Rome.

Richtlijnen voor alle steden

Rome bezoeken als een Romein, voor het meest intense gevoel. Maar geldt dat niet voor alle plaatsen die je bezoekt. Je bewegen tussen de locals, zoveel mogelijk doen als de locals, eten waar de locals eten, dan zie je niet alleen een stad, maar dan ga je de meest authentieke sfeer voelen.

Wil je meer weten over Rome als stedentrip, of over een andere stad die ook de moeite waard is, kijk dan eens in de Weekendje-Weg-Gids.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!