romantisch
7 March 2016

Romantische zielen hebben betere liefdesrelaties

Van heerlijk weg zwijmelen bij een romantische film tot dromen van de prins op het witte paard, we hebben allemaal wel zo’n hopeloos romantisch kantje. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt is dat helemaal niet erg. Sterker nog; romantische zielen hebben vaak betere liefdesrelaties!  

Romantisch naïef?

In tegenstelling tot wat velen denken is het helemaal niet slecht om naïef of romantisch te zijn. Het betekent immers helemaal niet dat je onrealistische verwachtingen hebt of sneller ongelukkig bent in een relatie. Integendeel, ze zien die verwachtingen vaker uitkomen dan zij met een veel nuchtere kijk.

Geloof in liefde op het eerste gezicht

“Er is een vooroordeel dat romantische overtuigingen, zoals het geloof in soulmates of liefde op het eerste gezicht, een recept voor mislukking zijn,” aldus onderzoekster Sarah Vannier. “We denken dat als je wacht op de prins op het witte paard, dat je teleurgesteld zal zijn wanneer je iemand ontmoet die geen kasteel heeft, ook al is hij in ieder ander opzicht wel perfect.” Maar het tegendeel blijkt waar te zijn.

Hoge romantische standaarden

Zo zouden mensen met hoge romantische standaarden hun partners hoger inschatten en vinden ze vaker dat hun wederhelft aan hun normen van de ideale partner voldoet. “Het is moeilijk te zeggen of dit komt door de roze bril waardoor ze hun partner zien – en hem bijvoorbeeld echt als de prins op het witte paard beschouwen – of omdat ze iemand gevonden hebben die hun verwachtingen echt helemaal inlost,” vertelt onderzoekster Sarah Vannier.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles ergeren zich aan smakken tijdens date

Lekker een hapje eten tijdens je eerste date? De romantiek is...

Met deze tips heb je geen ongemakkelijke telefoonseks

Tinderdates zitten er nauwelijks in en met iemand mee naar huis...

Tips voor (een virtuele) Valentijnsdag

Uit onderzoek van Bumble blijkt dat 90% van de mensen denkt...

2 op de 3 singles durft zich niet te binden

In de huidige, rap voortrazende wereld gaat alles snel. Van het...

Een super romantische zomer voor deze sterrenbeelden!

Kreeften, Maagden, Vissen en Boogschutters: bereid jullie voor op een extreem...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie