romantisch

Romantische zielen hebben betere liefdesrelaties

Van heerlijk weg zwijmelen bij een romantische film tot dromen van de prins op het witte paard, we hebben allemaal wel zo’n hopeloos romantisch kantje. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt is dat helemaal niet erg. Sterker nog; romantische zielen hebben vaak betere liefdesrelaties!  

Romantisch naïef?

In tegenstelling tot wat velen denken is het helemaal niet slecht om naïef of romantisch te zijn. Het betekent immers helemaal niet dat je onrealistische verwachtingen hebt of sneller ongelukkig bent in een relatie. Integendeel, ze zien die verwachtingen vaker uitkomen dan zij met een veel nuchtere kijk.

Geloof in liefde op het eerste gezicht

“Er is een vooroordeel dat romantische overtuigingen, zoals het geloof in soulmates of liefde op het eerste gezicht, een recept voor mislukking zijn,” aldus onderzoekster Sarah Vannier. “We denken dat als je wacht op de prins op het witte paard, dat je teleurgesteld zal zijn wanneer je iemand ontmoet die geen kasteel heeft, ook al is hij in ieder ander opzicht wel perfect.” Maar het tegendeel blijkt waar te zijn.

Hoge romantische standaarden

Zo zouden mensen met hoge romantische standaarden hun partners hoger inschatten en vinden ze vaker dat hun wederhelft aan hun normen van de ideale partner voldoet. “Het is moeilijk te zeggen of dit komt door de roze bril waardoor ze hun partner zien – en hem bijvoorbeeld echt als de prins op het witte paard beschouwen – of omdat ze iemand gevonden hebben die hun verwachtingen echt helemaal inlost,” vertelt onderzoekster Sarah Vannier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.