romantisch

Romantiek verdwijnt na drie en een half jaar huwelijk

Na drie jaar en zes maanden verdwijnt de romantiek uit een huwelijk, zo blijkt uit een nieuw Brits onderzoek onder 2.000 getrouwde mensen. Dat schrijft de Telegraph.

Na drie en een half jaar huwelijk gaan koppels liever slapen dan dat ze seks hebben met elkaar, zeggen ze minder vaak ‘Ik hou van jou’ en word er nauwelijks nog geknuffeld, zo blijkt uit een onderzoek van een Britse supermarktketen. Partners blijken op verschillende tijden naar bed te gaan en zelfs op verschillende tijden te eten. Er wordt minder met elkaar gepraat en vaker naar de televisie gekeken.

Pyjama

Ook letten mensen niet meer op hun uiterlijk en trekken ze een pyjama of joggingpak aan zodra ze thuis komen. Cadeautjes voor verjaardagen en kerst worden vaker vergeten. “Koppels worden slordig en nemen elkaar voor lief”, zegt Kate Jones, die het onderzoek leidde. “Ze doen niet langer hun best om elkaar gelukkig te maken en krijgen slechte gewoontes.”

“Ze laten scheten, vrouwen scheren hun benen niet meer, mensen laten de deur van het toilet open en mannen vergeten de bril omhoog te doen. Ze vergeten dat kleine dingen een groot verschil kunnen maken, zoals een keer per week samen uitgaan of regelmatig samen eten.”

Ontspannen

Toch zegt 82 procent van de ondervraagden een gelukkig huwelijk te hebben. Slechts 43 procent denkt dat het slecht is om elkaar voor lief te nemen en 75 procent vindt dat dat logisch is als een relatie al wat langer duurt. Ruim 90 procent van de ondervraagden zegt zelfs dat ze dit alleen maar doen omdat ze zich zo ontspannen voelen bij elkaar.

Desalniettemin zou 49 procent willen dat zijn of haar partner wat romantischer was. Eenzelfde percentage geeft toe niet vaak genoeg ‘Ik hou van jou’ tegen zijn of haar partner te zeggen.

Een kwart van de ondervraagden is van plan voortaan meer aandacht aan zijn of haar partner te gaan geven.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.