weekendje weg romantisch

Romantiek in de stad

Februari met zijn Valentijnsdag ligt al weer weken achter ons. Maar dit wil niet zeggen dat we nu weer bijna een jaar moeten wachten om romantisch te zijn in een relatie. Juist op de momenten dat de ander het niet verwacht zal de verrassing des te groter zijn wanneer je een stedentrip regelt naar een stad met romantiek.

Romantiek in de stad

Wanneer je aan romantiek denkt en je moet er een stad aan koppelen, dan staat Parijs vast aan de top van je lijstje. Daarna volgt al snel Venetië. En dan? Naast deze die hoog genoteerd staan in top 10 lijsten zijn er nog zoveel andere bijzondere en romantische steden te ontdekken in binnen- en buitenland. Wat te denken van Praag, Barcelona of Wenen? Maar ook Boedapest, Brugge en Rome horen in dit rijtje thuis. Misschien ben je meer op zoek naar een stad die dichterbij ligt, denk dan aan Maastricht, Giethoorn of een van de Waddeneilanden. Zee doet het bij een romantisch uitje namelijk ook altijd goed.

Romantiek voor beginnende en langdurige geliefden

Waar je ook heen gaat, het zou leuk zijn als het voor de ander tot op de laatste dag een verrassing blijft. Je kunt natuurlijk ook aankondigen een reisje te regelen, maar de bestemming geheim houden. Wil je echt verrassen dan moet je ook voor een ingepakte koffer zorgen en dat lijkt mij in beginstadium van een relatie best lastig. Kan je geliefde namelijk zomaar weg van werk of sport? Wanneer je hier niet zeker van bent, kun je beter iets meer open kaart spelen. Een stedentrip vol romantiek is natuurlijk niet alleen leuk voor beginnende liefde. Om een liefde warm te houden zouden mensen in een langdurige relatie juist vaker even tijd voor hun tweetjes moeten nemen.

Pak iets extra’s in

Jullie gaan, bepakt en bezakt voor een klein weekendje weg. Zorg dat er in je tas iets meer zit dan je dagelijkse kloffie. Pak ook kleren in voor een romantisch dinertje. Zorg voor massageolie om elkaar in de avond te verwennen, als de ander dit ook fijn vindt tenminste. Een flesje champagne om de avond leuk af te sluiten op de hotelkamer. Een chocolaatje of andere kleine lekkernij, wanneer jullie het op de hotelkamer al gezellig genoeg vinden.

Een goed weekend samen

Wanneer de liefde erg pril is, mag je best wat terughoudend zijn. Je moet wel vooral jezelf zijn en niet alleen vanuit de ander denken, want dan ziet de ander nooit jouw echte ik. Probeer wel uit te vinden of de stad die jij zou kiezen ook voor je geliefde een goede plek is.  Het zou jammer zijn wanneer het daar al fout gaat. Doe dus wat voorwerk voor het beste resultaat.  Het kan goed zijn dat je wel graag weg wilt met je geliefde maar dat een romantische stad jouw ding niet is, dan zoek je toch iets sportiefs. Fietsen of wandelen, op allerlei niveau.  Zo’n weekend kun je goed gebruiken om elkaar te leren kennen. Is de klik er toch niet helemaal, wil dat niet zeggen dat je geen goed weekend weg samen kunt hebben.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!