valentijn schrijven

Romanschrijvers richten Valentijngenootschap op

Een groep romanschrijvers onder voorzitterschap van Gerda van Wageningen richt op Valentijnsdag 14 februari 2014  officieel het ‘Valentijngenootschap’ op. Van Wageningen schreef meer dan honderd familie- en historische streekromans en geldt als een van de grande dames op haar gebied.

Romantische populaire fictie

Het genootschap wil de auteurs verenigen en jonge auteurs van de romantische populaire fictie begeleiden. Het genootschap biedt ook onderdak aan auteurs van andere fictiegenres als de historische roman en de chicklit.

Tijd van ontlezing

“Het romantische boekengenre is toegankelijk voor grote groepen lezers en hebben daardoor een belangrijke functie bij het bevorderen van het lezen, juist in deze tijd van ontlezing. Lezen is immers een heerlijke ontspanning, nu we het al zo druk hebben met andere bezigheden,” aldus voorzitter Gerda van Wageningen.

Warm hart toegedragen

CPNB directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer is verheugd over de oprichting van het genootschap. Hij organiseerde een eerste samenzijn in kasteel Groeneveld in Baarn met enkele auteurs en uitgevers.
“Vanuit mijn tijd als bibliotheekdirecteur weet ik hoe populair de streek-  en familieroman onder de gebruikers is. Deze auteurs bereiken een belangrijk en bijzonder deel van de lezers. Dit genre is een leesbevorderaar bij uitstek en verdient alleen daarom al een genootschap, een platform waar schrijvers en lezers elkaar kunnen vinden. De CPNB juicht de oprichting van het genootschap dan ook toe.”

Instellen Valentijnprijs

Het Valentijngenootschap gaat zich beijveren voor het instellen van een Valentijnprijs voor de romantische populaire fictie, het organiseren van bijeenkomsten met auteurs en de media en een groot evenement gericht op de lezers.

Lidmaatschap

In het bestuur van het genootschap zitten naast Van Wageningen de auteurs Greetje van den Berg (familieromans), José Vriens (liefdesromans & familieromans) en Jan W. Klijn (streek- en historische romans). Het lidmaatschap staat open voor auteurs die minimaal twee romans in het genre hebben geschreven en op uitnodiging van het bestuur.

Bron: Valentijngenootschap

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.