valentijn schrijven

Romanschrijvers richten Valentijngenootschap op

Een groep romanschrijvers onder voorzitterschap van Gerda van Wageningen richt op Valentijnsdag 14 februari 2014  officieel het ‘Valentijngenootschap’ op. Van Wageningen schreef meer dan honderd familie- en historische streekromans en geldt als een van de grande dames op haar gebied.

Romantische populaire fictie

Het genootschap wil de auteurs verenigen en jonge auteurs van de romantische populaire fictie begeleiden. Het genootschap biedt ook onderdak aan auteurs van andere fictiegenres als de historische roman en de chicklit.

Tijd van ontlezing

“Het romantische boekengenre is toegankelijk voor grote groepen lezers en hebben daardoor een belangrijke functie bij het bevorderen van het lezen, juist in deze tijd van ontlezing. Lezen is immers een heerlijke ontspanning, nu we het al zo druk hebben met andere bezigheden,” aldus voorzitter Gerda van Wageningen.

Warm hart toegedragen

CPNB directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer is verheugd over de oprichting van het genootschap. Hij organiseerde een eerste samenzijn in kasteel Groeneveld in Baarn met enkele auteurs en uitgevers.
“Vanuit mijn tijd als bibliotheekdirecteur weet ik hoe populair de streek-  en familieroman onder de gebruikers is. Deze auteurs bereiken een belangrijk en bijzonder deel van de lezers. Dit genre is een leesbevorderaar bij uitstek en verdient alleen daarom al een genootschap, een platform waar schrijvers en lezers elkaar kunnen vinden. De CPNB juicht de oprichting van het genootschap dan ook toe.”

Instellen Valentijnprijs

Het Valentijngenootschap gaat zich beijveren voor het instellen van een Valentijnprijs voor de romantische populaire fictie, het organiseren van bijeenkomsten met auteurs en de media en een groot evenement gericht op de lezers.

Lidmaatschap

In het bestuur van het genootschap zitten naast Van Wageningen de auteurs Greetje van den Berg (familieromans), José Vriens (liefdesromans & familieromans) en Jan W. Klijn (streek- en historische romans). Het lidmaatschap staat open voor auteurs die minimaal twee romans in het genre hebben geschreven en op uitnodiging van het bestuur.

Bron: Valentijngenootschap

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.