rokjesdag

Rokjesdag: welke rok past het best bij jou

Het wordt vandaag zalig weer dus eindelijk mogen de rokjes weer uit de kast om die, nu nog witte benen, een kleurtje te laten krijgen. De minirok is weer helemaal terug van weggeweest maar ook de midi doet nog altijd mee in het modebeeld. Maar welke rok laat jouw figuur nu het beste uitkomen?

De minirok

De minirok brak door in de jaren zestig, om in de jaren ’90 een comeback te maken en laat nu net die twee tijdperken momenteel weer hip zijn. Voor deze lente zijn vooral de ultrakorte A-lijn rokjes die je in huis moet halen. Helaas staan die vooral goed op dames met lange en slanke benen, al kun je er wel perfect een zwaarder bovenlijf mee weg camoufleren. De mini is dus ideaal als je gezegend bent met een appelfiguur. Let wel: draag bovenaan een losse top, deze verdoezelt je imperfecties en compenseert de hoeveelheid bloot aan de onderkant.

De kokerrok

De kokerrok blijft een klassieker die eigenlijk altijd kan, zeker voor professionele gelegenheden is deze absoluut de meest geschikte lengte. Wie over wat meer vrouwelijke rondingen beschikt (en daar onzeker over is) laat de kokerrok voor wat hij is. Die accentueert namelijk letterlijk alles. Voor magere vrouwen die net wat meer vrouwelijke rondingen willen creëren is de kokerrok echter wel een aanrader. Kies een suède exemplaar als je mee wil in de huidige modetrend. Combineer met sneakers om het allemaal wat minder formeel te maken.

De midi-rok

De midi-rok flatteert alle figuren, ook al lijkt dat op het eerste gezicht niet zo. Natuurlijk staat het lange dames een tikkeltje beter, maar een hoge hak lost dat probleem op. Durvers gaan dit seizoen voor de culotte (de kuitbroek) al draag je ook daarbij best hoge hakken als je zelf eerder aan de kleine kant bent. De culotte neigt immers de benen optisch is tweeën te snijden.

De maxi-rok

De maxirok is helaas de minst flatterende rok in dit lijstje. Op kortere dames staat de maxi immers al snel plomp en ook als je een maatje meer hebt, doet deze rok niet zoveel goeds voor je. Heb je een zandloperfiguur (én lange benen) dan is de maxirok echt iets voor jou. Deze verbergt namelijk brede heupen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!