rokjesdag

Rokjesdag: welke rok past het best bij jou

Het wordt vandaag zalig weer dus eindelijk mogen de rokjes weer uit de kast om die, nu nog witte benen, een kleurtje te laten krijgen. De minirok is weer helemaal terug van weggeweest maar ook de midi doet nog altijd mee in het modebeeld. Maar welke rok laat jouw figuur nu het beste uitkomen?

De minirok

De minirok brak door in de jaren zestig, om in de jaren ’90 een comeback te maken en laat nu net die twee tijdperken momenteel weer hip zijn. Voor deze lente zijn vooral de ultrakorte A-lijn rokjes die je in huis moet halen. Helaas staan die vooral goed op dames met lange en slanke benen, al kun je er wel perfect een zwaarder bovenlijf mee weg camoufleren. De mini is dus ideaal als je gezegend bent met een appelfiguur. Let wel: draag bovenaan een losse top, deze verdoezelt je imperfecties en compenseert de hoeveelheid bloot aan de onderkant.

De kokerrok

De kokerrok blijft een klassieker die eigenlijk altijd kan, zeker voor professionele gelegenheden is deze absoluut de meest geschikte lengte. Wie over wat meer vrouwelijke rondingen beschikt (en daar onzeker over is) laat de kokerrok voor wat hij is. Die accentueert namelijk letterlijk alles. Voor magere vrouwen die net wat meer vrouwelijke rondingen willen creëren is de kokerrok echter wel een aanrader. Kies een suède exemplaar als je mee wil in de huidige modetrend. Combineer met sneakers om het allemaal wat minder formeel te maken.

De midi-rok

De midi-rok flatteert alle figuren, ook al lijkt dat op het eerste gezicht niet zo. Natuurlijk staat het lange dames een tikkeltje beter, maar een hoge hak lost dat probleem op. Durvers gaan dit seizoen voor de culotte (de kuitbroek) al draag je ook daarbij best hoge hakken als je zelf eerder aan de kleine kant bent. De culotte neigt immers de benen optisch is tweeën te snijden.

De maxi-rok

De maxirok is helaas de minst flatterende rok in dit lijstje. Op kortere dames staat de maxi immers al snel plomp en ook als je een maatje meer hebt, doet deze rok niet zoveel goeds voor je. Heb je een zandloperfiguur (én lange benen) dan is de maxirok echt iets voor jou. Deze verbergt namelijk brede heupen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.