Roken, leeftijd en geld bepalend voor relatie

Een relatie waarin slechts één partner rookt zal eerder mislukken dan een waarin beide of geen van de partners die gewoonte heeft. Ook een vrouw die meer drinkt dan haar echtgenoot geldt als verhoogd risico.

Scheiden

Zaken die voor het slagen van een relatie vaak belangrijk gevonden worden, zoals afkomst, opleidingsniveau en religieuze achtergrond, blijken veel minder belangrijk. Dat is gebleken uit een studie die de naam ‘What’s Love Got To Do With It’ meekreeg. Hiervoor werden zo’n 2500 koppels gevolgd voor een periode van zes jaar. Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door nationale universiteit van Australië, was erop gericht te achterhalen waarom sommige stellen bij elkaar blijven en andere gaan scheiden.

Ex
Uit het onderzoek bleek dat leeftijd en exen, net als rook- en drinkgedrag, van belang zijn voor het slagen van een relatie. Zo loopt een man die negen jaar ouder is dan zijn dame twee keer zoveel kans in een scheiding te belanden. Ook mannen die voor hun 25ste levensjaar huwelijksgeloften afleggen hebben dubbel zoveel kans op een mislukte relatie.

Kids
Het hebben van kinderen voordat een trouwring aan de vinger prijkt blijkt ook niet veel goed te doen. Een op de vijf stellen die in deze situatie verkeert gaat uit elkaar. Het maakt daarbij niet uit of het om eigen kinderen of koters uit een vorige relatie gaat. Van de stellen die zich eerst richting het altaar begeven en dan pas naar de kraamafdeling is dat de helft minder. Ook geld bleek van belang. De onderzoekers stelden vast dat 16 procent van de stellen met een laag inkomen tijdens de studie uit elkaar ging. Van de koppels die er een gezonder financieel plaatje op nahouden was dat 9 procent.

Relaties
Over het algemeen geldt dat een kwart van alle relaties binnen zes jaar stukloopt en ongeveer de helft binnen 25 jaar.“Dit type onderzoek kan dan ook goed gebruikt worden door stellen die discussiëren over het huwelijk”, laat onderzoekster dokter Rebecca Kippen weten aan de Daily Mail. “Is er bijvoorbeeld sprake van gedeelde waarden, interesses en verwachtingen?” Kippen adviseert stellen vooraf te bedenken hoe moeilijke situaties, zoals het verliezen van een baan, opgevangen worden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?