lippenstift kleuren

Rode lippen maken je jonger

Rode lippen laten een vrouw jonger lijken, dit komt door het contrast van de kleur ten opzichte van de rest van haar gelaatstrekken. Dat ontdekten wetenschappers aan het Gettysburg College in Pennsylvania in samenwerking met Chanel.

Met name het jeugdige contrast tussen gelaatstrekken als lippen en de omliggende huid zijn bepalend, zo bleek uit de analyse van 289 gezichten, variërend in leeftijd van 20 tot 70 jaar.

Door het verouderingsproces worden lippen, ogen en wenkbrauwen lichter, terwijl de omliggende huid donkerder wordt. De tinten komen dus dichterbij elkaar te liggen.

Roodheid

Cosmetica wordt al jaren gebruik om de contrasten van een gezicht vergroten. Volgens wetenschapper gebruiken vrouwen rode lippenstift om de natuurlijke roodheid van hun lippen te benadrukken en zo jonger te lijken. Want jong staat voor gezondheid en schoonheid.

Digitaal

Om hun hypothese te bevestigen, voerden de wetenschappers nog een onderzoek uit waarbij de gezichten van 100 proefpersonen digitaal werden bewerkt. De contrasten werden groter gemaakt en de gezichten werden een stuk jonger bevonden. De bevindingen worden binnenkort gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PloS One.

Massaal aan de rode lippenstift of dekkende gloss dus, want jonger eruitzien willen we allemaal.

Bron: Vrouwonline

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single