trouwshow

Robert ten Brink favoriete schoonvader van Nederland

Robert ten Brink is door de Nederlandse singles met 28 procent verkozen tot leukste schoonvader van Nederland. Even ter opfrissing bij het schoonmoeder onderzoek was Simone Kleinsma bovenaan geëindigd.

Liefst als schoonvader

Na het succes van de leukste schoonmoeder, kon het onderzoek naar de leukste schoonvader natuurlijk niet uitblijven. Datingsite Lexa.nl heeft ruim 1500 van hun leden bereid gevonden hun mening te geven over welke bekende Nederlandse man zij het liefst als schoonvader willen hebben. Op een tweede plek eindigde Matthijs van Nieuwkerk gevolgd door Frits Barend.

Het draait niet alleen om voetbal

Een schoonvader met kennis van voetbal wordt gewaardeerd, maar dit is voor de mannelijke singles niet het allerbelangrijkste, zo haalt Frits Barend met 21 procent de derde plek. Jan Mulder en Johan Derksen, beide gezegend met een behoorlijk dosis voetbalkennis, halen de top drie niet eens.

Met dank aan zijn 5 dochters

Presentator Ivo Niehe staat met 8 procent op een laatste plek. Quizmaster en presentator Robert ten Brink dankt zijn eerste plek mede aan zijn vijf dochters. Hierdoor denken de singles dat hij inmiddels wel weet hoe een schoonvader zich moet gedragen. Vrouwen vielen het meest voor de intelligentie en het charisma van Matthijs van Nieuwkerk. Met Van Nieuwkerk als schoonvader lijken familieverplichtingen plots erg plezierig te worden.

Vrees voor vragenuurtje

Waar de schoonmoeders vaak door vrouwen als lastig worden bestempeld, hebben mannen meer moeite met de schoonvader. Het traditionele vragenuurtje bij de eerste ontmoeting wordt het meest gevreesd (32 procent). Toch wordt een schoonvader die weet hoe je moet klussen en die verstand heeft van techniek, erg gewaardeerd. Dit kan echter ook leiden tot irritaties, vooral wanneer de schoonfamilie helpt bij een verhuizing.

Blik van schoonvader

Opvallend is dat de singles altijd nog het meest vrezen voor de kritische blik van de schoonvader of moeder van hetzelfde geslacht. Dit heeft te maken met een mix van concurrentie en zorg en ligt bij vader en moeder toch net weer even anders.  De scherpe blik van de vader richt zicht vooral op het feit of zijn schoonzoon wel goed genoeg voor zijn dochter zal zorgen en haar geen kwaad zal doen,

Kan zij haar vervangen?

Het eerste onderzoek van de schoonmoeder ligt wat gecompliceerder, dan bij vader en zonen. De schoonmoeder  kijkt of de schoondochter wel goed genoeg is voor haar zoon om haar te kunnen vervangen. Schoonlief in spé moet echter ook weer niet teveel boven haar uitstijgen. Balanceren dus in deze relatie! Logisch dat de verhouding schoonmoeder/schoondochter niet altijd even rooskleurig is.

Aldus Chiara Bijl, onafhankelijk psychotherapeute.

De leukste schoonvaders van Nederland

1. Robert ten Brink, 28 procent
2. Matthijs van Nieuwkerk, 23 procent
3. Frits Barend, 21 procent
4. Jan Mulder, 11 procent
5. Johan Derksen, 9 procent
6. Ivo Niehe, 8 procent

Bron: Lexa

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.