Niet voor singles die nog op zoek zijn naar een leuke vent, maar wel voor iedereen die er net eentje aan de haak heeft geslagen en knettergek wordt van zijn vreselijke gesnurk. Volgens onderzoekers uit Brazilië is er een remedie: tongzoenen!

Snurken

Lig je eindelijk lekker in bed met je nieuwe lief en begin je net weg te doezelen na een heerlijke vrijpartij, begint hij te snurken als een os! En niet zomaar een beetje, nee, alsof hij een heel bos om ligt te zagen. Het ergste is, dit is niet de eerste keer dat het je overkomt. En hoe gek je ook op hem bent, op deze momenten zou je hem het liefst je bed uitschoppen en naar zijn eigen huis willen sturen. Omdat je niet iedere keer je oordoppen wilt indoen als hij naast je ligt hebben we nog een tip voor je: tongzoenen!

Drie keer daags tongzoenen

Uit Braziliaans onderzoek is namelijk gebleken dat tongzoenen dé oplossing is tegen snurkende bedpartners. Zo nam bij 36 procent van de mensen het snurken af, wanneer zij regelmatig een potje tongworstelden. Driemaal per dag acht minuten zoenen zou dé perfecte remedie moeten zijn. En het snurken werd niet alleen minder, maar ook nog eens zachter.

Tongspieren

De verklaring? Tijdens het slapen ontspannen de spieren, waardoor de tong in de keelholte de luchtwegen kunnen blokkeren. Het gevolg: snurken. Door veel te tongzoenen worden de mond- en tongspieren echter steviger en zakt de tong minder snel de keel in tijdens de slaap.

Twijfels

Toch bestaan er twijfels over het onderzoek. Zo moet er volgens slaapexpert Johan Verbracken ten eerste een onderscheid moeten worden gemaakt tussen gewoon snurken en snurken met slaapapneu. “Er is onderzoek gedaan naar het effect van tongzoenen op mensen met slaapapneu, maar de opgetreden verbetering was te beperkt om het ook écht aan te bevelen”, aldus Johan.

Of het dus daadwerkelijk helpt, moet nog maar blijken. Maar ach, het is het proberen waard, toch?