relfie relatie geluk

Relfie maakt je gelukkig in de liefde

We weten allemaal wat de selfie is, maar een relfie? Daar gaan daar je wenkbrauwen misschien van fronsen. Na de selfie hype is het er een nieuw tijdperk aangebroken en wel voor de “relatie selfie”, de relfie dus. Dit is een selfie waar je samen met je geliefde op staat. Behalve leuke foto’s vertelt het ook iets over de toestand van je relatie.

Verliefd

Je herkent het vast wel. Wanneer je tot over je oren verliefd bent op je nieuwe vlam dan staat er vast wel een foto (of een heleboel) van jullie samen op Facebook, Twitter of Instagram. En je bent niet de enige hoor! Op internet stikt het van deze o zo romantische foto’s. Reden te meer voor een Amerikaanse wetenschapper om hier eens wat nader onderzoek naar te doen. Want wat zeggen deze relfies over onze relaties? En wat vinden we van relfies die anderen op de social media kanalen plaatsen?

Gelukkige relatie

Om dit fenomeen nader onder de loep te nemen liet de onderzoeker meer dan 200 koppels een vragenlijst invullen. Daarna ging hij de Facebook profielen van deze stelletjes eens bekijken. En wat blijkt? De meeste geliefden die regelmatig gelukkige relfies met hun vrienden of de hele wereld delen zijn ook echt heel erg gelukkig in hun relatie.

Overdreven

Het soort geluk dat we zien op deze relfies is van het soort waar we allemaal warm voor lopen zo blijkt ook uit het onderzoek. Maar het moet wel een beetje binnen de perken blijven. Waar we allemaal nog glimlachen (of helemaal wegsmelten) bij relfie onderschriften als “ik hou van je…”, als de foto’s vergezeld gaan met een overdreven tekst dan haken we compleet af. Zo krijgen we bijvoorbeeld jeuk van teksten als “X is de allerbeste en we blijven voor altijd samen!”.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.