relfie relatie geluk
23 March 2015

Relfie maakt je gelukkig in de liefde

We weten allemaal wat de selfie is, maar een relfie? Daar gaan daar je wenkbrauwen misschien van fronsen. Na de selfie hype is het er een nieuw tijdperk aangebroken en wel voor de “relatie selfie”, de relfie dus. Dit is een selfie waar je samen met je geliefde op staat. Behalve leuke foto’s vertelt het ook iets over de toestand van je relatie.

Verliefd

Je herkent het vast wel. Wanneer je tot over je oren verliefd bent op je nieuwe vlam dan staat er vast wel een foto (of een heleboel) van jullie samen op Facebook, Twitter of Instagram. En je bent niet de enige hoor! Op internet stikt het van deze o zo romantische foto’s. Reden te meer voor een Amerikaanse wetenschapper om hier eens wat nader onderzoek naar te doen. Want wat zeggen deze relfies over onze relaties? En wat vinden we van relfies die anderen op de social media kanalen plaatsen?

Gelukkige relatie

Om dit fenomeen nader onder de loep te nemen liet de onderzoeker meer dan 200 koppels een vragenlijst invullen. Daarna ging hij de Facebook profielen van deze stelletjes eens bekijken. En wat blijkt? De meeste geliefden die regelmatig gelukkige relfies met hun vrienden of de hele wereld delen zijn ook echt heel erg gelukkig in hun relatie.

Overdreven

Het soort geluk dat we zien op deze relfies is van het soort waar we allemaal warm voor lopen zo blijkt ook uit het onderzoek. Maar het moet wel een beetje binnen de perken blijven. Waar we allemaal nog glimlachen (of helemaal wegsmelten) bij relfie onderschriften als “ik hou van je…”, als de foto’s vergezeld gaan met een overdreven tekst dan haken we compleet af. Zo krijgen we bijvoorbeeld jeuk van teksten als “X is de allerbeste en we blijven voor altijd samen!”.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in...

Te veel bliepjes op de smartphone

Het hoge bezit leidt tot een veelvuldig gebruik van de smartphone....

De perfecte selfie: ontdek het Instagram-museum in Amsterdam

In 15 verschillende kamers kun je vanaf deze week het perfecte...

Deze 7 lessen maken je wijzer over relaties

Heel veel mensen dromen van een liefde voor altijd; en toch...

De do’s en don’ts van een LAT relatie

Living Apart Together: wél een relatie, maar niét samenwonen. Hoe maak...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie