bloemen fleuren op

Relaxen: goed ademhalen maakt verschil

Ook terug van vakantie en weer volop aan het werk? Wanneer het gewone leven zijn intrede weer doet kan dat stress met zich meebrengen. Soms door ons eigen toedoen, maar soms ook niet. Dat fijne ontspannen vakantiegevoel vasthouden? Het heeft alles te maken met je ademhaling en onderstaande video kan je daar écht bij helpen.

Ademhaling

Het helpt je om diep in te ademen en diep uit te ademen op een gelijkmatig tempo. Je ademt in als de ‘bloem’ zich uitvouwt en ademt uit als het weer klein wordt tot een streep.

Bovenstaande video duurt tien minuten lang. Maar je zult merken dat drie diepe ademhalingen al een verschil maken. Misschien merk je, als je de video helemaal laat spelen, dat hij iets sneller of juist langzamer afgespeeld moet worden voor jou; speel dan wat met de afspeelsnelheid.

Muziek

Staat het geluid onder de video je niet aan, zet dit dan uit en kies een nummer met een mooie songtekst of enjoy the silence. Letterlijk, of luister het gelijknamige nummer van Depeche Mode.

Reacties van fans

Bovenstaande video is meer dan 140.000 keer bekeken op Youtube en de reacties zijn lovend (en dankbaar). ”This makes it a little easier to keep my mind from bouncing all over the place. Thank you!” En: ”This has helped me more than any other thing I’ve ever found/used. Even if it doesn’t completely stop my anxiety, it greatly helps me calm down. It almost instantly slows my heart rate and helps the shaking go away.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!