spirituele reizen singles

Relax to the max met deze anti-stresstips uit het buitenland

We kampen tegenwoordig al met bergen werkstress, die ons volgens gezondheidsexperts steeds meer kopzorgen bezorgen. Eens kijken welke nuttige anti-stresstips er te rapen vallen uit andere landen.

Mogelijk een bron van inspiratie om deze landen eens van dichtbij te gaan bekijken. Er zijn namelijk landen waar het lijkt dat mensen eerder de boel de boel laten en de stress laten voor wat het is. Daar kunnen wij nog wat van leren.

Frankrijk

Thuiskomen na een stressvolle dag wordt bij onze Franse buren beantwoord met een ‘petit aperitif’. Het is een vastgeroest ritueel waarbij een klein glaasje wijn gedronken wordt, in combinatie met een lichte knabbel. Alleen dan kan het koken beginnen.

Wijn staat bekend als ontspannend middel, maar de echte kracht zit in het ritueel zelf, een vast gebruik dat je brein het signaal geeft dat je de chaos van het werk hebt ingeruild voor het comfort van je thuis.

Rusland

De Russen gaan voor de ‘banya’, een hete sauna die stress letterlijk doet wegsmelten. Uiteraard heeft niet iedereen zomaar een sauna binnen handbereik.

Neem daarom een lekker warme douche. Enkele minuutjes volstaan om de spanning weg te spoelen.

Uit onderzoek aan de universiteit van Yale blijkt dat de warmte die je hierdoor krijgt een reactie uitlokt in brein en lichaam die je stemming bevordert. Let wel: 10 minuutjes heet water is de grens als je een uitgedroogde huid wil vermijden.

Indië

Je stress weglachen, daar draait het om in Indië. Een stevige lachbeurt met de nodige samentrekkende buikspieren prikkelt de aanmaak van endorfines. Enkele minuten ‘buikplezier’ volstaan om kalmerend te werken, stellen onderzoekers van de Oxford universiteit.

Thailand

In dit land is massage een wetenschap. Het gaat er vaak stevig aan toe, ook knieën en ellebogen worden ingezet om druk uit te oefenen. Gelukkig heb je geen professional nodig om die broodnodige relaxatie te verkrijgen. Kneed gewoon je nek (of por je partner even aan dat te doen) en kom tot rust. Het stimuleren van deze spanningszone laat serotonine los in je lichaam, ons natuurlijk antidepressivum.

Argentinië

Hier draait het allemaal rond ‘maté’, een warme kruidendrank die als een vredespijp gedeeld wordt met een groepje vrienden. De boodschap luidt: vergeet sociale media, probeer eens sociaal eten.

Uit onderzoek blijkt dat het delen van voedsel (en drank) de verspreiding van het kalmerende hormoon oxytocine bevordert.

Ierland

In de koude wintermaanden zal je in Ierland heel wat winterwandelaars zien passeren. Even een frisse neus halen kan wonderen doen voor je gestreste brein. Met steeds minder natuurlijk licht in deze periode van het jaar, is het goed eens buiten te komen. Door je bovendien lekker warm aan te kleden, zal je er alleen maar meer van genieten.

Zweden

Al sinds de de 17de eeuw zweren Zweden bij ‘fika’, een sociale koffiepauze. In veel bedrijven worden ‘fika’-pauzes ingelast rond 10 uur en rond 3 uur. Collega’s komen er samen om een koffie, theetje of smoothie te drinken.

Programmeer dus gerust een reminder in je telefoon en grijp bij het horen van het alarm een collega vast voor een kopje koffie. Voel je bovendien niet schuldig over de kleine pauze, want uit onderzoek van MIT blijkt dat mensen die sociaal zijn tijdens de werkuren 10 tot 15 procent productiever werken.

China

Chinese dames ontspannen met ‘zu yu’, een aangenaam warm voetbad. Ze zetten zich comfortabel in de zetel en lezen een boek of luisteren muziek terwijl ze wegzinken in een relaxte roes. De ‘zu yu’ zal de zwelling verminderen en de circulatie bevorderen.

Turkije

Hier doen ze tot slot aan ‘keyif’. Dit is het bewust genieten van aangename dingen. Zet bijvoorbeeld je favoriete nieuwe plaat op, rek je benen goed uit en denk aan niets stress-vols. Ga helemaal op in je te genieten activiteit en ontspan.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?