intimiteit in relatie

Relatiewens voor de feestdagen: dit kun je doen!

Nu de Sint is gearriveerd komen ook Kerstmis en Oudjaar naarstig dichterbij. De feestdagen bezorgen menig single de kriebels en het verlangen naar een liefdesrelatie is vaak groter dan op andere momenten. Misschien ben jij ook wel naarstig op zoek naar een nieuwe liefde. Zo net voor de feestdagen verliefd worden, dat zou fijn zijn toch?  

Sinds jaar en dag zien datingsites een piek ontstaan qua inschrijvingen zodra de kalender richting december loopt. Evenementen organisaties die allerlei activiteiten, weekends, borrels en dansfeesten of speeddate avonden organiseren hebben het zo voor de kerstdagen drukker dan op andere momenten van het jaar. Want de gedachte om zonder partner de feestdagen in te gaan staat vele singles niet aan. En daarom wordt, juist in deze maanden, koortsachtig gezocht en gedate.

Natuurlijke zoektocht 

Het doel is natuurlijk het vinden van een nieuwe, grote liefde. Singles er zijn in alle soorten en maten. Jong, oud(er) met of zonder kinderen uit een eerdere relatie, van het mannelijke en vrouwelijke geslacht, met totaal verschillende interesses, een andere levensvisie en dito relatiewensen. Eigenlijk hebben ze maar één ding met elkaar gemeen: nu geen (vaste) levenspartner en de wens om die wel te vinden. Want ondanks dat de media en marketing gedijt bij de term ‘happy single’, in de realiteit van alle dag dat 97% van alle singles uiteindelijk graag een vaste relatie wil. De zoektocht naar de liefde is dus een hele natuurlijke.

Adem in adem uit….

De liefde vinden dus. Daar draait het allemaal om. En het liefst nog even op de valreep, zo net voor de feestdagen. Maar waar vind je hem of haar? Het lijkt niet alleen zoeken naar een speld in de hooiberg, dat is het ook! Met zoveel singles, en talloze mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen heb je misschien geen idee waar te beginnen. Wel of geen datingsite? Toch maar op Tinder? Dé ontmoeting maar aan het toeval overlaten of toch de stoute schoenen aantrekken en gaan speeddaten, dansen of die wintersportvakantie met singles boeken… Pff.. je wordt al moe als je eraan denkt! Echt, er zijn genoeg singles die de druk voelen toenemen nu het al november is… De oplossing? Adem in, adem uit en blijf lekker dicht bij jezelf.

Erop uit met singles

Want je hoéft echt niet op Tinder of als een dolle te gaan daten nu het jaar ten einde loopt. Ook al ben je echt mega toe aan een nieuwe liefde in je leven, die super leuke, lieve partner, dan is het de uitdaging om bij jezelf te blijven en de tijd zijn werk te laten doen. Jezelf onder druk zetten werkt averechts en dat geldt ook voor halsbrekende toeren uithalen om op de valreep die nieuwe vlam te vinden. En heb je beslist geen zin in suffe vragen van die oudtante of andere familieleden die je met de kerst meewarig aankijken omdat zij in jou Bridget Jones zien? Dan ga je er lekker op uit en maak je plezier! Samen met andere leuke singles. Niet met als doel om die liefde van je leven te ontmoeten natuurlijk. Hoewel… je weet maar nooit wie je tegen het lijf loopt ;-).

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.