Relatietherapie werkt echtscheiding in de hand

Koppels in liefdescrisis kunnen met hun problemen terecht bij een relatietherapeut, maar de vraag rijst of dit nou zo verstandig is. Britse onderzoekers menen namelijk dat het een relatie-einde in de hand werkt.

De reden hiervoor is dat echtparen die op de bank van de relatietherapeut neerzijgen, zich zwak voelen en het idee krijgen dat ze gefaald hebben. Ook zou relatietherapie het gevoel oproepen dat de relatie toch al voorbij is.

Het wordt, zo tekende het Britse Department for Education zelf in het onderzoeksrapport op, ‘onmiddellijk in verband gebracht met falen en verslagenheid’. Op dit punt zou het dan ook vaak te laat zijn om de relatie nog te redden.

 

Externe hulp

Om tot de uitspraken te komen onderzocht het ministerie koppels, die langdurig bij elkaar waren, voor een periode van drie jaar.

“Veel van de deelnemers zijn van mening dat een stel hun relatieproblemen in gesloten kring moet kunnen oplossen, zonder te leunen op externe hulp”, aldus het rapport. “Steun van familie en vrienden is dan ook meer geaccepteerd dan relatietherapie.”

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?