relatie verbreken

Relatietherapie moet in het basispakket

Wanneer een huwelijk uitloopt in een echtscheiding zijn er vaak alleen maar verliezers. Voorkomen is inderdaad beter dan genezen, dus heel wat stellen gaan in relatietherapie om te kijken of ze het vlammetje weer kunnen doen laten branden. Of het helpt?

Basispakket

Voor de een wel, voor de ander niet. Maar als het aan de ChristenUnie ligt komt relatietherapie voor koppels in het basispakket van de zorgverzekering.  Dat staat in het verkiezingsprogramma dat vrijdag werd gepresenteerd.

Relaties stuklopen

Dit bevestigt een woordvoerder van de partij tegenover RTL Nieuws. Het baart fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie in de Tweede Kamer zorgen dat een groot aantal relaties stuk loopt. Het kan volgens hem helpen als er hulp beschikbaar is op moeilijke momenten.

Ingrijpend besluit

“Bij elk paar dat uit elkaar gaat, zit pijn achter. Dat doet bij die mensen zelf pijn, bij de omgeving en ook bij de kinderen. Het is een heel ingrijpend besluit”, zegt Segers. De ChristenUnie pleit behalve voor relatietherapie in het basispakket, ook voor een lager eigen risico in de zorg.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.