mannen gelukkiger dan vrouwen

Relaties op 5 verschillende niveaus

Heb jij ook het idee dat het hopeloos ingewikkeld is om een liefdevolle, volwaardige volwassen relatie aan te gaan? Heel wat mensen willen wel een relatie vol liefde, empathie, begrip, humor, aandacht en intimiteit, maar het lukt niet. Het helpt als je bij jezelf herkent op welk niveau je een relatie hebt (gehad) en opnieuw zoekt. Er zijn namelijk vijf van deze relatie- niveaus.

Niveau 1

Op het eerste niveau geloof je niet dat echte liefde bestaat. Het is een toneelstukje waarin eigenlijk heel andere belangen spelen, zoals status of geld. Als je toch relaties aangaat, is dat vol wantrouwen, weerzin of woede. Misschien speelde er vroeger iets als mishandeling of misbruik, waardoor je al op jonge leeftijd de onbewuste overtuiging hebt aan- genomen dat de wereld een onveilige plek is.

Niveau 2

Op niveau twee geloof je wel dat liefde bestaat, alleen niet voor jou. Je bent gaan geloven dat niemand op je zit te wachten. e voelt je vaak gekwetst, onzeker en eenzaam. Misschien laat je je misbruiken in de relaties die je aangaat omdat je denkt dat je blij mag zijn dat je überhaupt iemand hebt.

Niveau 3

De meeste mensen zitten op het derde niveau: de scheve liefde. Je herkent ze vast. De man die zich de huid laat vol schelden door zijn vrouw en daar volkomen onbewogen naar luistert; de vrouw die al jaren weet dat haar man er andere vriendinnen op na houdt en dat stilletjes accepteert; de man die zich precies kleedt zoals zijn vrouw dat wil en is vergeten dat hij ooit zelf een smaak had; de vrouw die zichzelf net iets te snel hoort zeggen dat zíj wel minder gaat werken wanneer er kinderen komen – terwijl ze eigenlijk dol is op haar baan. In bijna de helft van de liefdesrelaties kijken de geliefden elkaar niet helemaal recht in de ogen: er is een stille hiërarchie tussen jullie en je weet het allebei.

Niveau 4

Op het vierde niveau is het gelukkig heel erg fijn. Je bent erg op elkaar gericht en op je gezin. Er is ontzettend veel liefde en plezier. Er is aandacht voor elkaar, zekerheid en vertrouwen. Je haalt rust en zelfrespect uit de liefde van de ander. Je maakt elkaar compleet en gelukkig. Je bent niet bij elkaar omdat je elkaar nodig hebt, maar omdat je elkaar geweldig vindt

Niveau 5

Voor slechts een klein deel van de stellen is het zelfs nóg mooier: je hebt een superrelatie. Daarin heb je de ander niet nodig voor je eigen geluk. Je bent niet bij elkaar omdat je elkaar nodig hebt, maar omdat je elkaar geweldig vindt. Je gunt elkaar enkel het allerbeste, ook als dat zou betekenen dat het zonder jou is.

Bron: AD

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.