mannen gelukkiger dan vrouwen
6 March 2017

Relaties op 5 verschillende niveaus

Heb jij ook het idee dat het hopeloos ingewikkeld is om een liefdevolle, volwaardige volwassen relatie aan te gaan? Heel wat mensen willen wel een relatie vol liefde, empathie, begrip, humor, aandacht en intimiteit, maar het lukt niet. Het helpt als je bij jezelf herkent op welk niveau je een relatie hebt (gehad) en opnieuw zoekt. Er zijn namelijk vijf van deze relatie- niveaus.

Niveau 1

Op het eerste niveau geloof je niet dat echte liefde bestaat. Het is een toneelstukje waarin eigenlijk heel andere belangen spelen, zoals status of geld. Als je toch relaties aangaat, is dat vol wantrouwen, weerzin of woede. Misschien speelde er vroeger iets als mishandeling of misbruik, waardoor je al op jonge leeftijd de onbewuste overtuiging hebt aan- genomen dat de wereld een onveilige plek is.

Niveau 2

Op niveau twee geloof je wel dat liefde bestaat, alleen niet voor jou. Je bent gaan geloven dat niemand op je zit te wachten. e voelt je vaak gekwetst, onzeker en eenzaam. Misschien laat je je misbruiken in de relaties die je aangaat omdat je denkt dat je blij mag zijn dat je überhaupt iemand hebt.

Niveau 3

De meeste mensen zitten op het derde niveau: de scheve liefde. Je herkent ze vast. De man die zich de huid laat vol schelden door zijn vrouw en daar volkomen onbewogen naar luistert; de vrouw die al jaren weet dat haar man er andere vriendinnen op na houdt en dat stilletjes accepteert; de man die zich precies kleedt zoals zijn vrouw dat wil en is vergeten dat hij ooit zelf een smaak had; de vrouw die zichzelf net iets te snel hoort zeggen dat zíj wel minder gaat werken wanneer er kinderen komen – terwijl ze eigenlijk dol is op haar baan. In bijna de helft van de liefdesrelaties kijken de geliefden elkaar niet helemaal recht in de ogen: er is een stille hiërarchie tussen jullie en je weet het allebei.

Niveau 4

Op het vierde niveau is het gelukkig heel erg fijn. Je bent erg op elkaar gericht en op je gezin. Er is ontzettend veel liefde en plezier. Er is aandacht voor elkaar, zekerheid en vertrouwen. Je haalt rust en zelfrespect uit de liefde van de ander. Je maakt elkaar compleet en gelukkig. Je bent niet bij elkaar omdat je elkaar nodig hebt, maar omdat je elkaar geweldig vindt

Niveau 5

Voor slechts een klein deel van de stellen is het zelfs nóg mooier: je hebt een superrelatie. Daarin heb je de ander niet nodig voor je eigen geluk. Je bent niet bij elkaar omdat je elkaar nodig hebt, maar omdat je elkaar geweldig vindt. Je gunt elkaar enkel het allerbeste, ook als dat zou betekenen dat het zonder jou is.

Bron: AD

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

3 vragen die bepalen of iemand bij je past

Wat je hobby’s zijn, op welke partij je stemt of wat...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

7 manieren waarop lezen je relatie verbetert

Dacht je dat lezen gewoon leuk was? Het kan ook goed...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

Kinderen van gescheiden ouders hebben minder liefdeshormonen

Mensen die nog kinderen waren toen hun ouders gingen scheiden, hebben...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

advertentie