Relatieplanet viert 8 maart Internationale Vrouwendag

Donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Internationale Vrouwendag is een wereldwijde dag waarop de economische, politieke en sociale prestaties van vrouwen in het verleden, het heden en in de toekomst gevierd worden.Online datingsite Relatieplanet zet deze dag alle single vrouwen in het zonnetje. 

In Nederland wordt er jaarlijks aandacht aan Internationale Vrouwendag besteed in de vorm van netwerkbijeenkomsten, workshops, lezingen en verwendagen. “Wij schenken deze dag alle single vrouwen van Nederland een Full Membership. Op 8 maart 2012 kunnen alle dames kosteloos gebruik maken van al onze faciliteiten en op deze wijze die ene leuke man of vrouw contacteren. Een dergelijk initiatief volgt later dit jaar voor mannen.” Aldus Thomas Boonstoppel, Operationeel Manager Relatieplanet.

Internationale Vrouwendag is overgevlogen uit Amerika. De dag werd op 8 maart 1908 in New York geïntroduceerd om al stakende betere arbeidsomstandigheden voor vrouwen te generen. Deze staking werd het begin van de strijd voor de vrouwenemancipatie en tegen vrouwendiscriminatie. In 1910 werd de dag door de Duitse Clare Zetkin uitgeroepen tot Internationale Vrouwendag. Sinds 1911 wordt er wereldwijd, zo ook in Nederland, invulling aan de dag gegeven. In 1978 werd de feestdag officieel erkend door de Verenigde Naties.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?