relatie herstel
24 September 2016

Relatieherstel in gesprek zonder woorden

In het nieuwe EO-programma Face to Face zetten mensen met een vastgelopen relatie een eerste stap richting herstel. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen. “Het is ontroerend om te zien wat er gebeurt als mensen stoppen met praten en elkaar écht gaan aankijken. Ik dacht eerst: ‘Hoe ga ik dat doen, een programma maken met mensen die niks mogen zeggen?’ Maar het is heel bijzonder om te zien hoe iets open kan breken en het mensen verder kan helpen.”

Vastgelopen relatie

In elke aflevering bezoekt Bert vrienden, liefdespartners en familieleden met een vastgelopen relatie. Hij gaat in gesprek met de deelnemers: wat is er gebeurd waardoor de spanning zo hoog is opgelopen? Bert: “Als beide personen bereid zijn om écht contact met elkaar te maken, elkaar écht aan te kijken, zonder weg te vluchten voor de emotie, zonder te vluchten in woorden, dan gebeurt er iets bijzonders.” Onder leiding van Bert van Leeuwen zetten de twee een eerste stap op weg naar herstel. Ze kijken elkaar tien minuten lang recht in de ogen zonder daarbij te spreken.

Bert van Leeuwen en Barbara Nanninga

Met een face-to-face confrontatie kan een diepgeworteld conflict worden doorbroken. “Door elkaar lang aan te blijven kijken komen er allerlei emoties naar boven die je niet langer meer voor jezelf en de ander kunt verstoppen. Het is het begin van een bijzonder proces!”, vertelt Van Leeuwen. Tijdens de ‘face-to-facesessies’ helpt psychologe Barbara Nanninga de processen en emoties te duiden. Zij heeft haar sporen onder andere verdiend met programma’s als Help Mijn Man Heeft een Hobby, Diagnose Gezocht en Mijn Leven in Puin.

Nicole en Yvonne


In één van de afleveringen zien we Nicole en haar ooit zo dierbare vriendin Yvonne. Na een heftige ruzie gaf Yvonne twee jaar geleden aan het contact te willen verbreken. Sindsdien hebben ze elkaar niet meer gezien of gesproken. Nicole mist haar vriendin. Zal een face-to-face gesprek hen helpen om hun vriendschap een tweede kans te geven? Ook zien we Jacqueline en haar vader Kees. Zij wil niets liever dan de band met haar vader herstellen. Na een jarenlange periode van verslaving, ruzie en verdriet is de ooit zo hechte vader-dochterband nooit meer zo geworden als toen. Lukt het hen om met een face-to-face-ontmoeting dichter bij elkaar te komen en de zwarte periode achter hen te laten?

Vanaf woensdag 5 oktober, 21.25 uur op NPO 1

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Geen geluk in de liefde? Dan is Love Island op zoek naar jou

Ben jij klaar om het single-leven achter je te laten, maar...

Hilarische tv-serie over de hete hangijzers van nu

Het nieuwe NTR-programma Nieuw Zeer van Niek Barendsen is een scherpe,...

Waarom vallen we op foute mannen en laten we de goede lopen?

Die ondoorgrondelijke houding van desinteresse boeit je en zijn lichte arrogantie...

Singles gelukkiger dan wie in middelmatige of slechte relatie zit

Uit een test, waarin zeven verschillende zaken gemeten werden, bleken mensen...

Ongemakkelijke stiltes en stiekeme kusjes in nieuw seizoen First Dates

Binnenkort is het weer zover! Het restaurant van First Dates opent...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

advertentie