intelligentie datingsite

Relatiegeluk: romanische uitjes en koosnaampjes

Mannen zijn romantischer ingesteld dan vrouwen. Bijna de helft van de mannen ervoer al liefde op het eerste gezicht, dat geldt maar voor 28 procent van de vrouwen. Een wereldwijde rondvraag bij 10.000 mensen toonde aan dat troetelnamen en romantische uitjes wonderen verrichten voor het relatiegeluk.

De resultaten van dit onderzoek staan in het nieuwe boek ‘The Normal Bar’ en vroeg aan 10.000 mannen en vrouwen van over de hele wereld naar hun houding ten opzichte van liefde en relaties. Het boek is het werk van onderneemster Chrisanna Northrupp, ook hielpen academici Pepper Schwartz en James Schwartz hier aan mee. Gestaafd met harde cijfers van een online enquête probeert het boek mythes omtrent seksualiteit en relaties te ontkrachten.

Ontrouw

De enquête bevatte 1.300 vragen en raakte alle onderwerpen van seks, aantrekkingskracht tot karaktertrekken van een potentiële partner aan. Daaruit blijkt dat slechts 74 procent van de mensen gelukkig zijn in hun relatie, slechts 66 procent gelooft dat hun partner hun soulmate is. Een verrassend resultaat is dat seks zonder romantische gevoelens buiten een relatie door velen niet als een affaire beschouwd wordt. 15 procent van de ondervraagden gaf toe dat ze al een affaire aangegaan zijn, dat aantal steeg toen de onderzoekers ontrouw omschreven als seks buiten je huidige relatie. Een derde van de mannen en 19 procent van de vrouwen was al een buitenechtelijke relatie aangegaan.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.