dumpen

Relatiebreuk? Verander je wachtwoord

Mensen zijn te goed van vertrouwen en geven hun digitale gegevens te makkelijk aan geliefden. Een relatiebreuk kan leiden tot het uitlekken van persoonlijke informatie en foto’s op internet. Daarvoor waarschuwt antivirusbedrijf McAfee in een persbericht.

Een wachtwoord aan je partner geven lijkt iets onschuldigs. Maar als de relatie uitgaat loopt je het risico dat je ex wraak wil nemen en bijvoorbeeld privéfoto’s op internet zet.

Digitale privacy

McAfee deed onderzoek naar persoonlijke relaties en digitale privacy. Het bedrijf waarschuwt nu dat mensen hun persoonlijke gegevens echt beter moeten beschermen. Bijna twee derde van de mensen met een smartphone bewaart gevoelige informatie op het apparaat, zoals persoonlijke foto’s, bankgegevens, wachtwoorden en creditcardnummers. Maar slechts 40 procent heeft het toestel beveiligd met een toegangscode. Dat kan leiden tot problemen als het toestel in handen van een ander komt.

Wraak
‘Niet alleen van beroemdheden komen er soms gegevens op straat te liggen’, zegt manager Michelle Dennedy van McAfee. ‘Een wachtwoord aan je partner geven lijkt iets onschuldigs. Maar als de relatie uitgaat loopt je het risico dat je ex wraak wil nemen en bijvoorbeeld privéfoto’s op internet zet.’

Persoonlijke informatie
94 procent van de Amerikanen denkt echter dat hun gegevens in veilige handen zijn bij hun partner. Maar bij 13 procent zijn gegevens zonder hun toestemming bij andere mensen terechtgekomen. Eén op de tien exen dreigt met het online zetten van persoonlijke informatie. 60 procent van hen doet dat ook echt.

Bron: AD

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.