financiële verrassing relatiebreuk

Relatiebreuk: een op vijf Nederlanders verwacht financiële verrassingen

Scheiden doet lijden en dan hebben we het niet alleen over een gebroken hart. Een op de vijf Nederlanders denk te maken te krijgen met financiële verrassingen als de relatie met zijn of haar partner stuk loopt. 

Ruzie om geld

Ook laat een op de zes Nederlanders weten wel eens ruzie te hebben, omdat zijn of haar partner informatie achterhield over de financiële situatie. Dat blijkt uit onderzoek van Kortingscode.nl onder ruim 1.000 Nederlanders.

Financiële controle

“Voor mannen is dit zelfs nog iets vaker dan voor vrouwen”, zo stelt Willem Nout van de website. Ook zeggen vrouwen iets vaker dan mannen dat zij volledige financiële controle willen hebben over de afhandeling van rekeningen. Daarbij komen mannen vaker financieel in de problemen door het aanschaffen van een product of dienst die eigenlijk niet noodzakelijk was. “Dan is het niet gek dat daar discussie over ontstaat in een relatie.”

Tekort aan geld

Als Nederlanders geld tekort komen, kan ruim 40 procent terecht bij vrienden en familie. Een vergelijkbaar percentage zegt zelf wel eens geld geleend te hebben aan vrienden of familieleden die financieel in de problemen zijn gekomen. Opmerkelijk is dat 63 procent van de jonge Nederlanders geld leent wanneer hij geld tekort heeft, waar maar 29,8 procent van de groep Nederlanders tussen de 50 en 64 dit zou doen.

Jongeren financiële problemen

Opvallend is ook dat dit jongeren van 18 tot 34 jaar maar liefst vier keer zo vaak financieel in de problemen komen (23 procent) door de aanschaf van een product of dienst die eigenlijk niet noodzakelijk was, dan bijvoorbeeld 65-plussers, met 8,5 procent. “Dit kan natuurlijk te verklaren zijn doordat ouderen meer financiële ruimte hebben, of beter in staat zijn om met geld om te gaan.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.