financiële verrassing relatiebreuk
7 November 2015

Relatiebreuk: een op vijf Nederlanders verwacht financiële verrassingen

Scheiden doet lijden en dan hebben we het niet alleen over een gebroken hart. Een op de vijf Nederlanders denk te maken te krijgen met financiële verrassingen als de relatie met zijn of haar partner stuk loopt. 

Ruzie om geld

Ook laat een op de zes Nederlanders weten wel eens ruzie te hebben, omdat zijn of haar partner informatie achterhield over de financiële situatie. Dat blijkt uit onderzoek van Kortingscode.nl onder ruim 1.000 Nederlanders.

Financiële controle

“Voor mannen is dit zelfs nog iets vaker dan voor vrouwen”, zo stelt Willem Nout van de website. Ook zeggen vrouwen iets vaker dan mannen dat zij volledige financiële controle willen hebben over de afhandeling van rekeningen. Daarbij komen mannen vaker financieel in de problemen door het aanschaffen van een product of dienst die eigenlijk niet noodzakelijk was. “Dan is het niet gek dat daar discussie over ontstaat in een relatie.”

Tekort aan geld

Als Nederlanders geld tekort komen, kan ruim 40 procent terecht bij vrienden en familie. Een vergelijkbaar percentage zegt zelf wel eens geld geleend te hebben aan vrienden of familieleden die financieel in de problemen zijn gekomen. Opmerkelijk is dat 63 procent van de jonge Nederlanders geld leent wanneer hij geld tekort heeft, waar maar 29,8 procent van de groep Nederlanders tussen de 50 en 64 dit zou doen.

Jongeren financiële problemen

Opvallend is ook dat dit jongeren van 18 tot 34 jaar maar liefst vier keer zo vaak financieel in de problemen komen (23 procent) door de aanschaf van een product of dienst die eigenlijk niet noodzakelijk was, dan bijvoorbeeld 65-plussers, met 8,5 procent. “Dit kan natuurlijk te verklaren zijn doordat ouderen meer financiële ruimte hebben, of beter in staat zijn om met geld om te gaan.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Eerste woning kopen: 5 tips voor starters op de woningmarkt

Voor starters is het niet eenvoudig om een woning te vinden....

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie