internet pesten online

Relatiebreuk: 8 online survival tips

Een leven zonder Facebook kunnen weinigen zich nog voorstellen. Als je een relatiebreuk doormaakt dan kom je onvermijdelijk voor een aantal online vraagstukken te staan. Want wat zetten we wel of juist niet op Facebook, wat doen we met foto’s, gezamenlijke vrienden en de nieuwe liefde van je ex?

Met deze 8 survival tips overleef je zonder al te veel kleerscheuren de relatiebreuk

 

Relatiestatus

De relatiestatus op Facebook is echt zo’n dingetje. Het werkt als een boost wanneer je die vanaf je roze wolk verandert van single naar relatie! Maar wanneer je die na de breuk weer moet aanpassen is dit verre van leuk. In plaats van felicitaties krijg je nu reactie vol van steun en medelijden. Waar je uiteindelijk niks aan hebt. Vermijd in ieder geval de status ‘ingewikkeld’ want dat roept alleen nog maar meer vragen op. Draai er niet om heen, verander je status maar zorg ervoor dat jij de enige bent die hem kan zien. Je beste vrienden vertel je het natuurlijk gewoon persoonlijk.

Ex ontvrienden of blokkeren

De relatiestatus veranderen is één, maar nu moet je nog besluiten wat te doen met je ex op Facebook. Blijven jullie vrienden of is er sprake van haat en nijd? Als het een nogal pijnlijke relatiebreuk was doe je er verstandig aan je ex te ontvrienden. Betrap je jezelf erop dat je geregeld het profiel van je ex bekijkt? Dan kan je hem of haar voor je eigen bestwil beter blokkeren. Want ooit komt er een nieuwe liefde op de proppen en daar wil je echt niet mee geconfronteerd worden.

Gemeenschappelijke vrienden

Jullie hadden vast ook een aantal gemeenschappelijke vrienden en die zitten ongetwijfeld ook op Facebook. Je zult per vriend(in) een afweging moeten maken of je die op Facebook wilt houden of niet. Probeer niet in een verwarrende en vaak ook emotionele tijd al te rigoureuze beslissingen te nemen. Eenmaal iemand verwijderd kan je niet zo snel meer terugdraaien. Geef het na de relatiebreuk wat de tijd. Kijk wie je echt graag wil ‘behouden’ en wie je gestolen kan worden.

Foto’s verwijderen

Toen jullie nog helemaal gelukkig waren zijn er vast mooie foto’s gemaakt die op Facebook zijn geplaatst en gedeeld. Wat zou je doen als die foto’s midden in je huiskamer stonden? Ze verzamelen, in een doos stoppen en opbergen natuurlijk. Op Facebook raden we je aan hetzelfde te doen. Zo wordt je niet telkens herinnerd aan gelukkigere tijden en het is voor je toekomstige partner misschien ook fijner om niet met foto’s van je ex te worden geconfronteerd. Verwijder op Facebook jullie happy pictures en bewaar ze ergens anders.

Ex en nieuwe liefde

Heeft je ex een nieuwe liefde of aan het daten en jij weet met wie? Dan is de verleiding natuurlijk erg groot om dat Facebook profiel maar eens aan een nadere inspectie te onderwerpen. Want… wat heeft hij/zij dat ik niet heb?! Doe het niet. Kwel jezelf niet, blijf weg van die pagina en stuur al zeker geen ‘vriendschapsverzoek’ uit nieuwsgierigheid. Voor je het weet doe je dingen waar je later spijt van krijgt.

Liefdesverdriet

Krijg jij ook ‘jeuk’ als je al die negatieve posts leest op Facebook van mensen die zwelgen in zelfmedelijden en liefdesverdriet? Vermijd dan dezelfde valkuil. Natuurlijk, je voelt je ellendig maar ook al plaats je 100 keer dat je ongelukkig bent, in de steek gelaten of vernederd, je schiet er niks mee op. Je zorgt er alleen maar voor dat mensen vragen blijven stellen en op die manier kun je het verleden niet afsluiten. Wil je een keer je gal spuien, doe dat dan in een persoonlijk gesprek en niet op Facebook. Hou het luchtig en als dat niet gaat, dan plaats je gewoon een tijdje niets.

Minder actief

Het klinkt voor sommigen als een onmogelijke opgave, maar een tijdje wat minder actief zijn op Facebook doet wonderen. Pas je status aan en schoon je profiel een beetje op en blijf daarna gewoon eens een poosje weg. Onderneem andere dingen waarbij je je beeldscherm niet nodig hebt en geef jezelf de kans om even bij te komen van de relatiebreuk. Door minder op Facebook te zitten ga je in een depri bui ook niet het profiel van je ex bekijken en vermijd je de confronterende berichten en foto’s van de koppels die nog wel bij elkaar zijn.

Blijf jezelf

Waarom zou je na een relatiebreuk jezelf anders voordoen dan je bent? Sommige mensen gaan in de periode erna helemaal ‘los’. Ze doen dingen die ze anders nooit zouden doen. Vaak om aandacht te krijgen, op te vallen of stiekem misschien de ex jaloers te maken. Dat werkt voor geen meter en dat weet je eigenlijk zelf ook wel. Het beste is om te proberen de draad van je leven weer op te pakken. Gewoon zijn wie je altijd bent geweest. Voor je het weet kan je die relatiestatus van Facebook opnieuw aanpassen. Openbaar natuurlijk, want iedereen mag het weten wanneer je weer verliefd bent!

Toe aan een nieuwe liefde? Check dan de dating gids. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.