intimiteit man vrouw

Relatie zorgt voor extra aantrekkingskracht

Herken je het gevoel dat wanneer je ‘bezet’ bent ineens interessanter bent voor het andere geslacht dan wanneer je als single door het leven dartelt? Dat zou zomaar eens kunnen kloppen…

Datingcoach

Want volgens datingcoach Mathijs Dingjan, het gezicht achter Mannenbrein.nl, is dit ook daadwerkelijk zo. Zowel mannen als vrouwen worden aantrekkelijker gezien wanneer zij een relatie hebben. Mathijs hielp honderden mannen aan ware liefde en coacht ook vrouwen met wie hij zijn ‘mannelijke’ bevindingen deelt. Volgens Mathijs zijn er drie redenen waarom mannen en vrouwen aantrekkelijker worden als zij een relatie hebben.

Zelfvertrouwen

Iemand in een relatie gedraagt zich minder behoeftig. Mathijs: ”Iemand die al een relatie heeft, is tijdens een gesprek meestal nergens op uit. Het maakt diegene niets uit wat de uitkomst van het gesprek zal zijn. Je hebt toch al een vriend/vriendin die jou adoreert. De gedachte dat deze man/vrouw je niets doet, je al een partner hebt én dat er nog een persoon is met interesse, geeft je een enorme boost zelfvertrouwen. Dit straal je uit en zelfvertrouwen maakt je aantrekkelijker.”

Social prove

”Als iemand bezet is, kun je dat zien als een teken van ‘social prove’, dat die persoon ‘geschikt is voor een relatie’. Hij of zij heeft een voorselectie doorstaan, en is daarom geschikt, interessant, én leuk om een relatie mee te hebben – denk je onbewust.”

Afwijzing

Niemand vindt het leuk om afgewezen te worden. Vooral mannen vrezen hiervoor: ”Mannen vinden het zeer moeilijk om te dealen met een afwijzing. Als de ander een relatie heeft, is dit een makkelijk excuus om te gebruiken als reden voor de afwijzing. Het voelt dan veel minder pijnlijk om afgewezen te worden. Hoewel vrouwen het minder erg vinden om een blauwtje te lopen, stappen zij om deze reden ook eerder op een bezette man af.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.