lachend stel
26 April 2015

Relatie van de toekomst

Wanneer je aan de toekomst denkt zie jij jezelf waarschijnlijk opnieuw gelukkig in een vaste, duurzame relatie. Maar hoe dan? Trouwen, weer samenwonen of blijf je liever latten?

Relatiedromen

De wensen en dromen op relatiegebied zijn doorgaans afhankelijk van de leeftijd die je hebt. Want met behoorlijk wat relationele bagage stap je er niet meer zo onbezonnen in als wanneer je pak ‘m beet een jaar of 25 bent. Weet je het nog? Je eerste, echte liefde? Je kwam, zag en overwon! Voor dat je het wist woonden jullie samen, hadden een huis gekocht en het eerste kind was op komst. Het woord scheiden kwam niet in je vocabulaire voor en jullie gingen ervoor! De meeste jonge mensen staan ook vandaag de dag nog zo in het leven, gelukkig maar! Niets zo heerlijk als een onbezorgde liefde. De Linda stond er onlangs nog vol mee. Jonge vrouwen tussen de 25 en begin dertig die niets liever wilden dan ten huwelijk worden gevraagd door de man van hun dromen.

Tweede fase relatie

Helaas gaat het bij heel veel koppels op den duur toch mis. Eén op de drie belandt vroeger of later in een echtscheiding en dat laat zijn sporen na. Of je nu wil of niet, het romantische plaatje dat je net als je ouders of grootouders voor de rest van je leven samen zou blijven ligt in duizend stukjes. Niet alleen je hart is gebroken maar ook je leven. Want ook al is scheiden maatschappelijk gezien geaccepteerd, wanneer je er zelf ineens voorstaat dan voelt dat vaak niet zo. Een tweede of derde relatie aangaan in de een latere fase van je leven gaat doorgaans wat minder onbezonnen dan die allereerste. Je hebt misschien al kinderen, dus behalve dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk ook voor dat van hen en met een berg(je) negatieve ervaringen is je ‘overgeven aan de liefde’ niet altijd eenvoudig.

Ander soortige relaties

Bij veertigers en vijftigers zie je bij een tweede of derde keer meer andersoortige relaties ontstaan dan het traditionelere huwelijk. Er wordt veel vaker gekozen voor een LAT-relatie. De behoefte om snel weer samen te gaan wonen leeft daarbij meer onder mannen dan vrouwen. Veel vrouwen van boven de veertig hoeven niet meer zo nodig ‘huisje boompje beestje’. Ze raken na enige tijd gesteld op hun eigen huis, financiële onafhankelijkheid en ook de vrijheid die het alleen wonen hen biedt.  Mannen hechten daar minder waarde aan. Ze zijn doorgaans hun hele leven al financieel onafhankelijk en hebben minder behoefte aan de vrijheid die het alleen wonen hen biedt. Maar met een beetje aanpassen van beide kanten slagen de meeste mensen erin om een gelukkige nieuwe tweede relatie op te bouwen.

De dromen en wensen ten aanzien van een nieuwe relatie zien er op latere leeftijd dus doorgaans anders uit dan vroeger. Hoe ziet jouw ideale relatie er in de toekomst uit?  

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Daten in coronatijd… kan dat? 3 Tips!

Via een gezellig feest bij vrienden iemand ontmoeten is er even...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie