hekel aan seks

Relatie redden: 7 signalen voor een tweede kans

De meeste singles zijn niet van de een op de andere dag single geworden. Het besluit om wel of niet voor je relatie te gaan neemt doorgaans wel wat tijd in beslag. Wanneer besluit je nou om je relatie een tweede kans te geven en wanneer niet?

Als je in een wat moeizame fase van je relatie zit vraag je je geregeld af of het nog wel helemaal goed komt. Ook in periodes dat het weer wat beter gaat tussen jullie blijft de twijfel bestaan. Je moet hard werken om de relatie ‘leuk’ te houden en de moed zakt je geregeld in de schoenen. Toch zijn er signalen die te kennen geven dat je relatie de moeite waard is,  het (in ieder geval voor nu) nog geen tijd is om als single door het leven te gaan. Kijk maar.

1# Veel plezier samen

Geef niet zomaar op als jullie – ondanks jullie verschillen en problemen – veel plezier beleven samen en (meestal) genieten van elkaars gezelschap. Als je samen mooie herinneringen hebt opgebouwd, werk er dan aan om je relatie te redden. Werk vooral ook aan jezelf en probeer je eigen slechte gewoonten te ontdekken en er iets aan te doen

2# In relatie geïnvesteerd

Des te langer jullie samen zijn en des te intenser jullie relatie is, des te harder je moet werken om je relatie levend te houden. Vooral als je samen een huisje of zelfs kinderen hebt zou je alles moeten doen wat je kunt om dit te laten werken. Ga samen in therapie en los jullie problemen op. Dan kunnen jullie namelijk weer gelukkig worden samen

3# Jullie houden van elkaar

Ook al hebben jullie misschien vaak ruzie, jullie houden wel van elkaar. En nog belangrijker: jullie hebben alleen oog voor elkaar. Zolang er liefde is, kan een relatie gered worden.

4# Bewust van relatieproblemen

En dat is heel belangrijk. Jullie weten beiden welke problemen er spelen en jullie weten dat er tijd en moeite nodig is om het beter te maken tussen jullie twee. Een gezond perspectief hebben is noodzakelijk voor het nemen van de juiste stappen om jullie relatie te redden.

5# Na een ruzie goedmaken

Zolang dit niet maar van één kant komt, weet je dat jullie allebei moeite doen om ruzies op te lossen en aan jullie relatie te werken. Jullie willen niet te lang boos blijven op elkaar en plannen samen weer leuke uitjes om jullie relatie opnieuw leven (en liefde) in te blazen.

6# Je meent het dat jullie samen beter zijn

Ondanks jullie verschillen maken jullie elkaar een beter persoon. Samen zijn jullie een beter geheel en daar zijn jullie allebei van overtuigd.

7# Hij/zij is je beste vriend(in)

Als je samen kunt lachen, hobby’s deelt, het leuk hebt met elkaars vrienden en familie, samen stappen onderneemt, avonturen aan gaat en andere belangrijke dingen doet, dan weet je dat hij niet alleen je partner is maar ook je beste vriend(in). Vooral dan is het belangrijk dat je alles doet wat er in je macht ligt om deze relatie te redden. Je ontmoet niet elke dag iemand die van je houdt om de persoon die je bent.

Zijn alle of een groot gedeelte van bovenstaande punten niet op jou en jouw relatie van toepassing? Dan is het misschien toch tijd om de stap te zetten en voortaan als single door het leven te gaan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.