hekel aan seks
16 July 2016

Relatie redden: 7 signalen voor een tweede kans

De meeste singles zijn niet van de een op de andere dag single geworden. Het besluit om wel of niet voor je relatie te gaan neemt doorgaans wel wat tijd in beslag. Wanneer besluit je nou om je relatie een tweede kans te geven en wanneer niet?

Als je in een wat moeizame fase van je relatie zit vraag je je geregeld af of het nog wel helemaal goed komt. Ook in periodes dat het weer wat beter gaat tussen jullie blijft de twijfel bestaan. Je moet hard werken om de relatie ‘leuk’ te houden en de moed zakt je geregeld in de schoenen. Toch zijn er signalen die te kennen geven dat je relatie de moeite waard is,  het (in ieder geval voor nu) nog geen tijd is om als single door het leven te gaan. Kijk maar.

1# Veel plezier samen

Geef niet zomaar op als jullie – ondanks jullie verschillen en problemen – veel plezier beleven samen en (meestal) genieten van elkaars gezelschap. Als je samen mooie herinneringen hebt opgebouwd, werk er dan aan om je relatie te redden. Werk vooral ook aan jezelf en probeer je eigen slechte gewoonten te ontdekken en er iets aan te doen

2# In relatie geïnvesteerd

Des te langer jullie samen zijn en des te intenser jullie relatie is, des te harder je moet werken om je relatie levend te houden. Vooral als je samen een huisje of zelfs kinderen hebt zou je alles moeten doen wat je kunt om dit te laten werken. Ga samen in therapie en los jullie problemen op. Dan kunnen jullie namelijk weer gelukkig worden samen

3# Jullie houden van elkaar

Ook al hebben jullie misschien vaak ruzie, jullie houden wel van elkaar. En nog belangrijker: jullie hebben alleen oog voor elkaar. Zolang er liefde is, kan een relatie gered worden.

4# Bewust van relatieproblemen

En dat is heel belangrijk. Jullie weten beiden welke problemen er spelen en jullie weten dat er tijd en moeite nodig is om het beter te maken tussen jullie twee. Een gezond perspectief hebben is noodzakelijk voor het nemen van de juiste stappen om jullie relatie te redden.

5# Na een ruzie goedmaken

Zolang dit niet maar van één kant komt, weet je dat jullie allebei moeite doen om ruzies op te lossen en aan jullie relatie te werken. Jullie willen niet te lang boos blijven op elkaar en plannen samen weer leuke uitjes om jullie relatie opnieuw leven (en liefde) in te blazen.

6# Je meent het dat jullie samen beter zijn

Ondanks jullie verschillen maken jullie elkaar een beter persoon. Samen zijn jullie een beter geheel en daar zijn jullie allebei van overtuigd.

7# Hij/zij is je beste vriend(in)

Als je samen kunt lachen, hobby’s deelt, het leuk hebt met elkaars vrienden en familie, samen stappen onderneemt, avonturen aan gaat en andere belangrijke dingen doet, dan weet je dat hij niet alleen je partner is maar ook je beste vriend(in). Vooral dan is het belangrijk dat je alles doet wat er in je macht ligt om deze relatie te redden. Je ontmoet niet elke dag iemand die van je houdt om de persoon die je bent.

Zijn alle of een groot gedeelte van bovenstaande punten niet op jou en jouw relatie van toepassing? Dan is het misschien toch tijd om de stap te zetten en voortaan als single door het leven te gaan.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Echter, als een van de twee niet meer in de relatie wil investeren (of het lijkt zo, narcist....) dan kan er geen liefde meer stromen.

    Marja | 16-07-2016
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

Relatieadvies nodig? Dit staat erover in de sterren

Natuurlijk geen oplossing voor langdurige relatieproblemen maar wel een tipje van...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie