Relatie met schoenen en auto lijkt op liefde

De relatie die mensen aangaan met producten zoals een auto of een paar schoenen, vertoont veel overeenkomsten met een liefdesrelatie. Dat hebben wetenschappers van de TU Delft vastgesteld.

De liefde voor een bepaald product verandert met de tijd, net als de liefde voor personen. Dat stelt onderzoekster industrieel ontwerpen Beatriz Russo in haar proefschrift, waarmee ze op donderdag 9 december zal promoveren aan de TU Delft.

Russo ontdekte onder meer dat de liefde voor producten dezelfde componenten heeft als liefde voor: passie, toewijding en intimiteit.

Ook wijst haar onderzoek uit dat deze liefde een zelfde soort ontwikkeling doormaakt als een liefdesrelatie tussen mensen. Eerst is de passie dominant, maar daarna worden andere factoren, zoals toewijding en intimiteit belangrijker.

De onderzoekster uit Brazilië raakte geïnteresseerd in het onderwerp door een eerder onderzoek dat ze deed. “Het viel me op dat deelnemers aan een gebruiksonderzoek erg emotioneel betrokken waren bij een aantal van hun producten, zelfs als die producten helemaal niet zo gebruikersvriendelijk waren”, aldus Russo. “Zo was er een dame die een nagelknipper gebruikte die haar nagels soms deed bloeden. Toch bleef ze zweren bij die nagelknipper; ze had er dus een soort liefdesrelatie mee.”

Russo spitste haar onderzoek toe op de liefde voor schoenen bij vrouwen en de liefde voor auto’s bij mannen en vrouwen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?