leeftijdsverschil relatie

Relatie met oudere man of toyboy

Vrouwen voelen zich vaker aangetrokken tot een oudere man en mannen gaan er sneller vandoor met een jong blaadje. Omgekeerd zien we ook steeds vaker de rijpere vrouw met een veel jonge toyboy. Waar komt dit nou eigenlijk vandaan?

Verliefd op oudere man

We kennen allemaal wel een vrouw die een relatie heeft met een veel oudere man Maar wat is de reden om een rijpere man aan de haak te slaan, daar verliefd op te worden in plaats van op een man van haar eigen leeftijd?

Daar schijnt een relatief simpele verklaring voor te zijn. Oudere mannen hebben meer levenservaring, een vaste baan en vaak al een vastomlijnd carrière pad en daarmee vaak weinig geldzorgen. Vrouwen voelen zich zekerder naast een wijze man met levenservaring en onzekerder naast een man die net als zijzelf nog maar aan het begin van het leven staat. Daarnaast is algemeen bekend dat vrouwen die geen echt vaderfiguur hebben gehad in hun jeugd vaak op zoek gaan naar een wat oudere man.

Jongere vriendin als partner

Mannen daarentegen hebben liever een wat jongere vrouw aan hun arm en aan hun zijde. Ze komen qua uiterlijk vaak beter uit de verf van vrouwen van hun eigen leeftijd en daarnaast vinden deze mannen het fijn om een voorname rol te spelen in het leven van de vrouw. Een veel jongere vrouw als partner kun je relatief eenvoudig verbazen en verzorgen. Een wat oudere vrouw heeft hier doorgaans wat minder behoefte aan omdat ze over het algemeen zelfstandiger is en prima voor zichzelf kan zorgen.

Enorm leeftijdsverschil

In de meeste relaties is het leeftijdsverschil niet zo heel erg groot maar er zijn ook wel een aantal uitzonderlijke en extreme gevallen te vinden. We kennen allemaal Peter Jan Rens, Frits Wester en John Ewbank met partners die qua leeftijd hun dochters kunnen zijn. Deze jonge vrouwen daten vaak met een veel oudere man omdat ze zelf er ook een kick van krijgen. Als je zelf nog geen carrière hebt gemaakt en je mag je wel de ‘vriendin van’ noemen dan ben je al snel iets meer dan je eerst was.

Gezonde relatie

Volgens relatiedeskundige Sylvia van der Speck is het niet heel erg gezond. “Het kan werken, maar in dit soort gevallen gaat het om jonge meisjes die een complete levensfase overslaan. Daar krijgen ze vaak op latere leeftijd last van. Dan zit je op de bank met een vent van 65 die de krant leest en in slaap valt.” Volgens Sylvia draait het niet direct om leeftijd maar wel om levensfases. “Jonge vrouwen die snel volwassen worden gaan vaak op zoek naar een oudere man omdat ze hiermee beter op één lijn zitten dan met mannen van hun eigen leeftijd. Wil je in de toekomst geen problemen in de relatie krijgen, dan is een leeftijdsverschil van 10 jaar wel het maximum. Anders groei je op den duur uit elkaar”.

Fenomeen toyboy

Ook de toyboy is een fenomeen dat de laatste jaren steeds vaker opduikt. Niet oudere maar juist veel jongere mannen worden veroverd door vrouwen. En ook dit heeft te maken met levensfases. Heb je een man die liever op de bank zit dan er op uit trekt? Dan kan het voor vrouwen een reden zijn om hun leven liever te delen met een jongere man. Hier zit wel een keerzijde aan. Het gaat doorgaans om een fase in het leven van een vrouw.

Natuurlijk kun je met een jonge toyboy de tijd van je leven hebben maar je rest van je leven ermee delen is toch een ander verhaal. Vaak kom je er tijdens de relatie achter dat de fases niet meer overeenkomen en de relatie niet meer gelijkwaardig is. Dat is meestal ook de reden waarom dit type relaties uiteindelijk toch stuk lopen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.