relatie in uitvoering

Relatie is werk in uitvoering

Werk in uitvoering. Er wordt ergens aan een weg gewerkt, er is een wegomlegging, doorgaand rijverkeer gestremd.  De volgende keer dat je hier weer uit langs komt is het vast gereed. Ook een relatie is een project in uitvoering. Of is dat eigenlijk constant. Er zijn veel facetten waaraan je kunt werken. Je gewicht is er één. 

Huisje boompje beestje

Je leert elkaar kennen op een jonge leeftijd. Je bent beiden in de bloei van je leven. Sportief, mooi, blij, slank en positief. Je komt in een relatie en gaat samenwonen of trouwen. Je krijgt kinderen of een hond. Of kinderen en een hond. Huisje boompje beestje. Je wordt na een tijd mogelijk wat minder sportief, minder mooi, minder blij, minder slank en minder positief. Is dat zo? Zover moet je het eigenlijk niet laten komen.

Toename gewicht

Het toenemen van gewicht bijvoorbeeld is iets wat er vaak insluipt. Wanneer het bij beiden het geval is, dan hoeft het geen issue te worden in een relatie. Want zoals met veel dingen in een relatie kun je ook qua gewicht het beste maar een beetje op elkaar lijken. Homogamie heet dat. Over het algemeen zijn mensen het gelukkigst samen als hun BMI-index (Body Mass Index) dicht bij elkaar ligt.

Volle vrouwen met een slanke man voelen zich niet slechter als ze verder aankomen, mits hun man tenminste ook dikker wordt. Blijft hij echter slank en is zij de enige bij wie de weegschaal verder uitslaat, dan gaat ze zich minder goed voelen.

Uit eerder onderzoek bleek reeds dat vrouwen het gelukkigst zijn met een man die in elk geval (iets) dikker is dan zij zelf. Bij de heren ligt het anders. Zowel mannen met overgewicht als mannen met een goed gewicht zijn tevredener als ze een partner hebben met een gezond gewicht.

Een man vindt dat hij magerder moet zijn om sportiviteit uit te stralen, een vrouw wil vooral de slanke lijn omdat dat de maatschappelijke standaard is. Vreemd genoeg is het niet zozeer het andere geslacht dat voor die druk zorgt. Vrouwen voelen zich vooral dik in de nabijheid van vriendinnen.

Gewicht en seks

Een belangrijke motivatie om af te vallen voor zowel mannen als vrouwen is dat ze toch vaak bang zijn dat hun partner hen verlaat als ze te dik zijn. Bijna driekwart van de vrouwen wil ook afvallen als de partner vindt dat zij er dan ‘lekkerder’ uit ziet.

De grootste killer in bed is nog steeds vermoeidheid, gevolgd door het gevoel onaantrekkelijk te zijn, ziekte en stress. Bijna de helft van de mensen vindt seks lekkerder als zij slank zijn. Nog eens bijna de helft zegt dat ze met elk gewicht goede seks hebben. Rond 10% heeft sowieso geen seks en slechts 1% vindt seks met een dik lijf lekkerder dan als ze slank is.

Werk in uitvoering

Werk samen met je partner aan behoud van je gewicht. Probeer te voorkomen dat het uit de hand loopt. Het kan voor saamhorigheid zorgen als je samen een plan hebt om goed in je vel te zitten. Dat is natuurlijk meer dan gewicht alleen. Er zijn zoveel activiteiten die je samen kunt doen. Denk aan wandelen samen, hardlopen of ander sport. Het is gewoon prettig voor de ander te merken dat je je best doet er aantrekkelijk uit te blijven zien voor elkaar. Er zijn natuurlijk omstandigheden die dit tegenwerken. Dat is overmacht, maar dat weet je dan van elkaar in een relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.