samen leuke dingen doen
20 February 2018

Relatie in stand houden

Angst dat je relatie geen stand houdt is een verkeerde houding. Wanneer je bang bent dat iets gaat gebeuren, gaat het vaak juist die richting op. Heb je een fijne relatie? Houden zo. Ook al zie je om je heen relaties met bosjes neervallen hoeft dat jou niet te overkomen. Dat blijven werken aan een relatie noodzaak is moge logisch zijn.

Relatie in stand houden 

Loopt jullie relatie zo goed, dat je denkt ik zie iets over het hoofd? Zet die angst van je af. Mogelijk hebben jullie gewoon echt geluk dat je elkaar tegen het lijf bent gelopen. Een relatie leuk en fris houden is voor alle betrokkenen prettig en moet geen opgave zijn. Blijf ervoor gaan. Natuurlijk zijn er punten van aandacht.

 1. Zie elkaars behoeften

Erg belangrijk is dat er oog voor elkaars behoeften is. Breng van de supermarkt eens onverwacht iets mee wat hij lekker vindt. Hij op zijn beurt kan jou ook verrassen.

2. Dankbaarheid uitspreken

De ander zeggen dat je hem leuk vindt is mooi, maar tegen de ander zeggen dat je dankbaar bent voor wie hij is of wat hij doet, zegt zoveel meer. Het voelen van waardering en dankbaarheid is van grote waarde.

3. Negativiteit uit den boze

Er zijn koppels die elkaar constant afkeuren, ook al is het als een soort grap. Alle negativisme is dodelijk. Iedereen is anders, maar daar hoeft geen waarde oordeel aan te hangen. Gun de ander zijn eigen voorkeur.

4. Contact als je slaap

Het is belangrijk contact te hebben als je slaapt. Je hoeft niet de hele nacht tegen elkaar aan te liggen. Maar elkaar eens aanraken of iets zeggen is een must.

 5. Let op jouw stem

Je moet bij je zelf eens nagaan of je stem verandert wanneer je tegen je partner praat. In tijden dat het niet zo lekker loopt wordt die misschien strenger of harder dan normaal. Het zou beter zijn wanneer die juist zacht en warmer van toon wordt.

 6. Kwetsbaar zijn

Dat je kwetsbaar mag zijn in elkaars nabijheid, dat is belangrijk. Je hoeft je niet altijd groter te houden, dan je je soms voelt. Laat die tranen komen, ook al zie je er dan niet uit. Probeer samen met humor wat gestuntel van elkaar op te vangen. Je bent niet perfect en hoeft dat ook niet te zijn, de ander ook niet.

7. Oneens met elkaar

Je hoeft het niet met alles eens te zijn wat de ander zegt. Maak dus geen vervelende opmerking wanneer jij iets beter vindt. Liefde is groter dan verschillen. Laat elkaar je zelf zijn

8. Negatief gedrag tijdelijks

Wanneer je partner plotseling negatief gedrag vertoont, dan is het te hopen dat dit tijdelijk is. Hij is niet egoistich, maar momenteel gedraagt hij zich egoistisch. Spreek de ander aan op zijn gedrag

9. Met zijn tweetjes genieten

Het is in een relatie goed om met zijn tweetjes te kunnen genieten, dat je niet altijd anderen daarvoor nodig hebt om het gezellig te hebben.

10. Gun elkaar je droom

De liefde moet groot genoeg zijn om beide partners erin te laten groeien. De vraag is dus of jullie elkaar helpen elkaars doelen te bewerkstelligen? Dat geldt op sportief gebied en binnen het werk. Zit elkaar niet in de weg. Maak zaken voor elkaar haalbaar.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Je gedachten loslaten lukt je met deze 6 tips

Velen van ons zijn gefrustreerd, boos en twijfelen aan de zin...

Je balans vinden? 5 praktische tips!

Wanneer het leven net iets anders gaat en routines uit elkaar...

Thuiswerken maakt singles ongelukkig

Het thuiswerken vanwege de coronacrisis trekt een zware wissel op singles.

Kwart van alleenwonenden zoekt – juist nu – liefde en verbinding met anderen

Hoe kijken Nederlanders tegen online daten aan nu fysiek afspreken even...

Uit en date tips voor alleenstaande ouders

Aangezien het best lastig is om aan een nieuwe relatie te...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie