partnergeweld

Relatie in een coronadip? Met deze tips kom je er weer uit!

Je zit met zijn tweeën binnen. De hele dag. Voor sommigen is dat een feest, maar voor de meesten zal het af en toe wat veel zijn van het goede. Voor je het weet vliegen de sneren en snauwen over tafel. ‘s Werelds bekendste relatiewetenschapper John Gottman weet gelukkig raad. Hij noemt 7 manieren om je relatie weer op het rechte spoor te krijgen.

 1. Houd je in
  Gooi niet elke ergernis er ongefilterd uit, maar slik soms een irritatie in of breng het tactvol. Met andere woorden: wees aardig voor elkaar.
 2. Begin vriendelijk
  Ruzies ontstaan vaak doordat een van de twee een conflict laat escaleren. Probeer problemen in je leven of relatie rustig en kalm te bespreken en geef niet de ander de schuld.
 3. Accepteer invloed
  Je woont samen en je leeft samen, je kunt dus niet alles zelf beslissen. Accepteer dat je partner invloed heeft op je beslissingen en keuzes, zegt Gottman, die al 40 jaar onderzoek doet naar het succes van relaties. Niet alles wat jij wil, kan altijd doorgaan.
 4. Leg de lat hoog
  Gelukkige koppels hebben hoge standaarden, aldus de relatiewetenschapper. Ze accepteren geen slecht gedrag van elkaar. Doet de een nooit wat in het huishouden, dan is het beter als de ander daar direct iets van zegt, zodat de irritatie niet onnodig lang blijft hangen.
 5. Leer ruzies op te lossen
  Het is prima om ruzie te maken als je het maar weer bijlegt. Naar mate een relatie langer duurt word je daar beter in. De een schiet plots in de lach om de hele situatie, de ander geeft een knuffel ten teken dat de ruzie voorbij is.
 6. Focus je op de positieve kanten
  Mensen in gelukkige relaties denken vooral aan de leuke kanten van hun partner: jullie kunnen samen lachen, hij is altijd zo behulpzaam of jullie houden van dezelfde series. Je problemen en onenigheden moeten altijd ondergeschikt zijn aan wat je blij maakt in je relatie.
 7. Zoek op tijd hulp
  Gemiddeld wacht een koppel zes jaar met hulp zoeken bij relatieproblemen. Dat is veel te lang, vindt Gottman. Merk je dat er een serieus probleem is, schakel dan meteen hulptroepen in voor het te laat is. Door beter te communiceren kun je veel onbegrip wegnemen.

Bron: Welingelichtekringen

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?