whatsapp vinkjes
27 March 2018

Relatie experts adviseren: zet de blauwe vinkjes uit

Je kent ze wel: die vinkjes onderaan een berichtje van een kennis, vriend, lief of familielid. Twee blauwe geven aan dat op Whatsapp het bericht bekeken, bij Messenger zie je de profielfoto van je ontvanger onderaan rechts in het gesprek verschijnen als hij of zij helemaal mee is met je berichtjes. Leesbevestigingen, zo heet dat in het vakjargon. 

Verwarring

Handig, zou je denken. Maar dat is niet helemaal waar, volgens relatie-experts. Zeker binnen een relatie doen ze meer kwaad dan goed. “Als je vaak piekert en een kleine paniekaanval krijgt bij het zien van die vinkjes of leesbevestigingen, dan is het niet verstandig om ze aan te laten staan”, vertelt psychologe en relatie-expert Madeleine Mason aan The Independent.

Verwachting

Zij legt uit dat berichten die niet meteen worden beantwoord voor veel verwarring kunnen zorgen. “Het kan je – onterecht – het gevoel geven dat je wordt afgewezen, terwijl de ander misschien gewoon druk bezig is. In gezelschap, aan het werk, in de auto.” De vinkjes scheppen volgens de relatie-expert een verwachting dat je snel moet antwoorden. Er zijn echter geen regels die zeggen dat dit ook echt moet.

Frustraties

De frustratie kan nog groter worden als je merkt dat de persoon in kwestie wel andere berichten beantwoordt of iets op Facebook of Instagram zet. Volgens datingcoach James Preece zorgen dit soort leesbevestigingen voor relatieproblemen, omdat ze voor misverstanden zorgen. “Iemand maakt meteen de interpretatie dat niet antwoorden betekent dat de ander iets te verbergen heeft of jou niet leuk vindt. Je kan maar niet begrijpen waarom antwoorden geen prioriteit is, terwijl de ander daar misschien helemaal anders over denkt”, aldus Mason.

Laag zelfbeeld

Deze frustraties verschillen wel heel erg per persoon. Iemand met een laag zelfbeeld die weinig bevestiging krijgt in een relatie of erg emotioneel is, zal sneller geraakt zijn als berichten niet direct worden beantwoord. Relatie-experts raden aan om bij twijfel de vinkjes en leesbewijzen uit te zetten. Dat voorkomt veel gedoe.

Maar hoe doe je dat?

Bij WhatsApp doe je dat door Instellingen – Account – Privacy te gaan. Dan vink je vervolgens het vakje met ‘Leesbewijzen’ uit. Op de website van Facebook vind je hoe je meldingen van Facebook Messenger kan uitschakelen.

 

Bron: HBVL

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Deze 10 gewoontes hebben mannen wanneer ze vrouwen appen

Of je het nou leuk vindt of niet, WhatsApp is een...

Dit is waarom de social media een relatiebreuk erger maakt

Voordat er social media bestond was een relatiebreuk vaak al gewoon...

Waarom vallen we op foute mannen en laten we de goede lopen?

Die ondoorgrondelijke houding van desinteresse boeit je en zijn lichte arrogantie...

Singles gelukkiger dan wie in middelmatige of slechte relatie zit

Uit een test, waarin zeven verschillende zaken gemeten werden, bleken mensen...

Cybercrime per sms treft steeds meer Nederlanders

Het aantal meldingen van cybercrime via sms neemt sterk toe. Dit...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie