ware liefde niet getrouwd

Relatie Albert en Onno eindigt volgens helft van de singles dit jaar nog

Carice van Houten en Kees van Nieuwkerk zijn door Nederlandse singles uitgeroepen tot het mooiste koppel van 2013. Uit onderzoek van datingsite Relatieplanet.nl onder meer dan 1.000 vrijgezelle Nederlands blijkt dat zij het afgelopen jaar het meest wegdroomden bij de prille liefde tussen Carice en Kees.

Koningskoppel

Voor de singles is er echter maar één koningskoppel: Willem-Alexander en Máxima spannen de kroon en zijn uitgeroepen tot het ultieme liefdeskoppel aller tijden, op de voet gevolgd door Marco en Leontine Borsato.De grootste motie van wantrouwen kreeg de relatie van Albert Verlinde en Onno Hoes – volgens meer dan de helft van de vrijgezellen zullen zij niet als koppel het nieuwe jaar inluiden. Voorspelling voor 2014: singles vermoeden dat Wesley en Yolanthe volgend jaar samen hun eerste kind krijgen.

In het onderzoek van Relatieplanet.nl geven meer dan 1.000 vrijgezelle Nederlanders niet alleen hun mening over de meest inspirerende liefdeskoppels, maar ook over de meest geflopte koppels en wankele relaties van bekend Nederland.

Verkiezing mooiste liefdeskoppels van 2013

Niet alleen Kees en Carice inspireerden Nederlandse singles, ook de liefde tussen sportsterren Ranomi en Pieter, Lieke’s nieuwe lover, kersvers showbizzkoppel Eva en Freek en de nieuwe vlam van Arie werden door de vrijgezellen in de top vijf mooiste koppels van 2013 gerankt:

 1. Carice van Houten en Kees van Nieuwkerk
 2. Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband
 3. Lieke van Lexmond en Bas van Veggel
 4. Eva Jinek en Freek Vonk
 5. Arie Boomsma en Samira Haas

BN’er baby’s in 2014

Voor een aantal BN’ers brengt 2014 volgens de singles iets bijzonders. Relatieplanet.nl vroeg de respondenten te voorspellen welk bekend liefdeskoppel volgend jaar (nog) een kindje zal krijgen. Volgens de vrijgezellen zijn Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder Cabau (28%), Doutzen Kroes en Sunnery James (23%) en Jim Bakkum en Bettina Holwerda (21%) de grootste kanshebbers.

Singles dromen van Wim-Lex en Máxima

Een huwelijk als dat van Willem-Alexander en Máxima ziet single Nederland wel zitten, zo blijkt uit het onderzoek van Relatieplanet.nl. Het koningspaar eindigde op de eerste plaats in de top vijf ultieme liefdeskoppel aller tijden:

 1. Willem-Alexander en Máxima
 2. Marco en Leontien Borsato
 3. Roos en Robbert ten Brink
 4. René en Natasja Froger
 5. Bastiaan en Tooske Ragas

Sylvie en Rafaël ‘winnen’ van Badr en Estelle
Singles dromen van een liefde als die van Carice en Kees, of een huwelijk als dat van Marco en Leontine. Maar er zijn ook BN’ers die de ware dit jaar toch niet te pakken bleken te hebben. Relatieplanet.nl vroeg de respondenten om aan te geven wat zij de meest spraakmakende break ups van 2013 vonden:

 1. Sylvie Meis en Rafaël van der Vaart
 2. Huub Stapel en Resie Jansen
 3. Eva Jinek en Bram Moskowitz
 4. Laurien en Ruben Nicolai
 5. Diederik en Tineke Samsom

Opvallend afwezig in de top vijf verbroken relaties: Badr Hari en Estelle Cruijf. Ondanks de vele media-aandacht eindigden Badr en Estelle op een opmerkelijk lage achtste plaats – maakte de breuk echt geen indruk of werd de relatie nooit helemaal serieus genomen? Eva Jinek maakte de grootste ommekeer en veranderde van het boegbeeld van een geflopte relatie met Bram binnen no time in de wederhelft van een inspirerend koppel met tv-bioloog Freek. De grootste motie van wantrouwen kregen Onno Hoes en Albert Verlinde – volgens meer dan de helft van de singles (52%) zal hun relatie oud & nieuw niet overleven.

Bron: Relatieplanet.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.